Ott Leplandi kindel lemmik staarisaates: ta on mulle vokaalselt väga palju muljet avaldanud

uudised.ee

Ott Lepland puges eestlaste südamesse 2009. aastal superstaarisaate kolmandal hooajal. Tallinna külje alt pärit noormees oli juba kohtunike ette astudes võimsa häälega ja kindel favoriit. Tänaseks on ta enda sõnul kogunud palju rohkem enesekindlust ja jälgib ühte populaarsemat telesaadet siiani suure heldimusega.

Ott, sa olid staarisaate karussellis üle kümne aasta tagasi ja toona võitsid. Mis tundega sa ‘’Eesti otsib superstaari’’ saadet tänavu jälgid?

Saadet on väga nostalgiline vaadata. Minu jaoks oli see elumuutev kogemus ja tänu superstaarisaatele on kujunenud minu lauljakarjäär. Tuleb eredalt meelde, kui ma vastavalt saate temaatikale neid lugusid esitamiseks valisin. Lisaks on ''Eesti otsib superstaari'' ka tore pühapäevaõhtune vaatamine.

Kui palju on Ott Lepland selle ajaga muutunud?

Kindlasti on mul rohkem kogemust ja enesekindlust. Kui ma staarisaatesse läksin, siis olin ebakindel noormees ja aastatega on see paranenud. Ma olen ikka muutunud, aga tahaks loota, et mitte inimesena. Mul on need samad väärtused ja põhimõtted, aga mida vanemaks ma saan, seda paremini mõtestan asju ka enda jaoks läbi. Kui nooremana oli suhtumine, et lähme teeme ära, siis nüüd on pigem see, et lähme ja teeme väga hästi ära.

Kui palju oled praegust hooaega jälginud ja millise erinevuse sa aastate taguse ajaga välja tooksid?

Kui formaadist rääkida, siis kõige suurem erinevus on see, et meie ajal ei olnud nii palju seda isiklikku temaatikat, vaid pigem oli saade rohkem muusikapõhine. Viimased hooajad on positiivses mõttes reality't sisse toodud, sest inimesi huvitab ka artisti isiklikum elu. Kui lauljale antakse selgitada, mida esitatav lugu tema jaoks tähendab, siis annab info ka esitusele palju juurde.

Kas sul on tekkinud lemmikuid või keegi, keda sellest hooajast eriti esile tooksid?

Nad on kõik tublid ja saates osalemine nõuab palju eneseületust, tööd ja tegelemist iseendaga. Mulle on vokaalselt kõige rohkem muljet avaldanud Alika. Ta on täiesti tase omaette ja see, mida ta Hollandi eurolauluga tegi, oli väga võimas. Mulle tundub tema finalistidest kõige potentsiaalsem võitja.

Mis sa arvad, millist superstaari Eesti vajaks?

Ootaks sellist superstaari, kes tegeleks ka tõsisema muusikaga. Mitte niivõrd raadiopopiga, pigem võiks uue superstaari näol olla tegu lauljaga, kellele meeldib meloodilisem muusika ja kes suudaks selle stiili Eesti peavoolu muusikasse tagasi tuua. Ehk tõsine ja väga hea vokaaliga kvaliteetne muusika võiks olla see, mida uus superstaar esitama hakkab.

Mis sa hetkel ise artistina teed?

Produtsent Karl-Ander Reismanniga oleme valmis teinud ühe jõuluteemalise loo ja paari nädala pärast tuleb ka uus singel. Head muusikat antakse välja palju, aga sellist pühadeteemalist originaalmuusikat pole ammu avaldatud. Seega heas mõttes parandame selle vea. Kontserdid ootavad samuti ees, aga elame päev korraga ja tahaks loota, et ka planeeritu ikka toimub

Kommentaarid puuduvad