Võrdle originaalesitusega! Dua Lipaga ülimalt sarnane Maribel lõi kohtunikud pahviks: sa kuulud lavale

uudised.ee

Eile õhtul jõudis TV3 otse-eetrisse ''Eesti otsib superstaari'' viies finaalsaade, kus neli finalisti pidid võistlema kahes voorus, nii klubihiti kui ka eelmise aastatuhande Eesti lauluga. Maribel Väänat on varasemalt võrreldud popstaari Dua Lipaga ja kõikide rõõmus valis Maribel just esimeses voorus esitamiseks tuntud loo “Levitating”.

Mihkel Raud ütles pärast Maribeli esitust, et tal pole õrna aimu, kes on Dua Lipa. ‘’Nii kaua, kui ma tean, kes on Maribel Vääna, on mul ükskõik, kes on on Dua Lipa,’’ ütles veterankohtunik konkreetselt. Birgiti sõnul oli tegu laheda esitusega ja Maribelile oli see sobilik lauluvalik. Kuid talle tundub, et Maribel ei andnud endast päris 100 protsenti. ‘’See kõik oli maitsekas ja sensuaalne,’’ märkis Birgit. Koit Toome ütles, et Maribeli koht kuulub lavale. ‘’Ma vaatasin terve aeg, kuidas sa loosse sisse elad. Ma ei saanud aru, et sul on ka häälega probleeme. Oli äge ja kihvt number ning sinu koht on laval,'' sõnas Koit.

Vaata Maribeli esitust Dua Lipa laulust “Levitating” siit:

Kes on Dua Lipa?

Dua Lipa on Kosova juurtega Inglismaa laulja, laulukirjutaja ja modell. Oma muusikakarjääri alustas ta 14-aastaselt lemmikartistide kaveritega Youtube'is. 2015. aastal sõlmis ta lepingu Warner Bros. Recordsiga ja siis ilmus ka tema esimene singel. Muusikatööstuses on suutnud Briti laulja Dua Lipa püstitada palju rekordeid.

Kosovo päritolu laulja sai mingil hetkel tõesti Dua "visiitkaardiks": 90-ndatel põgenes tema perekond Balkani sõdadest Londonisse, kus neiu hakkas haridust saama. 2008. aastal, kui Kosovo kuulutas välja iseseisvuse Serbiast, naasis perekond Lipa koju. Tõsi, noor Dua oli soovist saada staariks nii kinnisideeks, et läks 15-aastaselt edu otsima tagasi Londonisse.

Alates 2015. aastal ilmunud debüütsinglist, on Dua Lipast saanud üks populaarsemaid noori popartiste. Pärjatud mitmete mainekate auhindade (BRIT Awards, Grammy Awards jt) ja nominatsioonidega, olles esinenud suurtel muusikaauhindade (MTV EMA, ARIA, AMA jt) galadel ja purustades rekordeid, on Dua Lipa tõeline ülemaailmne fenomen. 

Kolmekordse Grammy auhinna võitja teine stuudioalbum “Future Nostalgia” ilmus 2020. aasta kevadel ning ületas esimese nädalaga 294 miljoni kuulamise piiri, olles tänaseks jõudnud kumulatiivse 6 miljardi striimini. “Future Nostalgia” nomineeriti kuuele Grammy auhinnale ning album hoiab senini enim kuulatud Briti naisartisti albumi rekordit.

Vaata originaalesitust “Levitating” loost lähemalt siit:

Kommentaarid puuduvad