Superfinaali eel! Vaata kõiki Wanda-Helene finaalsaadetes kõlanud esitusi uuesti

uudised.ee

Superfinaal on peagi ukse ees ja juba sel pühapäeval saab Eesti endale uue superstaari. Kahe finalisti hulka on jõudnud ka Pärnust pärit Wanda-Helene Ollep, kelle võimsad numbrid viimastes saadetes on üllatanud paljusid. Teeme tagasivaate Wanda finaalsaadetes kõlanud lugudele.

1. Esimeses finaalsaates esitas Wanda-Helene imelise häälega Etta James'i ballaadi ''At last'': 

2. Teises finaalsaates ootas võistlejaid uus ülesanne. Nimelt pidid nad valima loo ja esitama seda kallile inimesele Wanda pani kaks lugu kokku ja tegi kohtunike arvates kavala etteaste.

Vaata kogu esitust meenutuseks uuesti siit:

3. Kolmandas finaalsaates pidid superstaarid endale valima pala eurolaulude hulgast. Wanda esitas Polina Gagarina eurolugu ''A Million Voices eurolugu ". Koit Toome ütles pärast esitust, et tal on selle looga oma teema. ''Minu jaoks on see läbi aegade üks parimaid lugusid. Ma olin kindel, et see lugu võidab, aga poliitika tõttu läks teistmoodi. Väga ilus ja võimas esitus, sa said oma vokaali näidata ja tundsid ennast siin loos mugavalt. See on suur lugu ja väga ilus etteaste,'' ütles Koit. Mihkel on vaadanud Wandat viimastel nädalates suure põnevusega. ''See oli siiani tänase saate kõige tugevam esitus,'' ütles Mihkel. Birgiti sõnul on see lugu erakordselt hea. ''Sa laulsid selle perfektselt ära. Sa said laulda seda ilusat lugu ja ma mõtlesin, et Eestis võiks ka sellist muusikat teha ja kogu maailma raadiod võiksid ka mängida sellist ilusat muusikat,'' ütles Birgit heldinult.

Vaata Wanda kolmandas finaalsaates lähemalt siit:

4. Neljandas finaalsaates pidid finalistid esitama juba kaks lugu. Selles saates kõlasid ballaadid ja kodumaine hiphop. Wanda-Helene esituses kõlas selles voorus kaunis ballaad ''Never Love Again", mille peale kohtunikud ütlesid, et suur ballaad on tema territoorium. ''Sa esitad ilusalt suure ballaadi, aga see kõik on etteaimatav. See kõik oli kihvt, aga tiba etteaimatav, selline oli minu tunne,'' märkis Raud tagsisidena. Birgitil tuli meelde, kui ta käis filmi kinos vaatamas ja lahkus sealt pisarsilmis. ''Hetkel ma nii kaasa haaratud ei olnud, aga ma nägin sinus haavatust ja mulle tundub, et sa oled meie vokalistidest kõige õrnem ja armsam. Ma nautisin neid kõrgeid noote, kui puhtalt ja ilusalt need välja tulid,'' sõnas Birgit.

Teises voorus valis Wanda kodumaise räpiloo ''Magad vä?'', mida esitavad originaalis Reket ja Liis Lemsalu. Koit Toome on kuulnud, et Wandat võrreldakse Liis Lemsaluga. ''Autor ütles, et natuke enesekindlust ja julgust juurde. Sa olid kõige rohkem selles voorus oma turvatsoonist väljas. See oli asi, mida ma panin tähele, aga sa tulid sellest olukorrast välja,'' sõnas Koit. Mihkel Raud kiidab koreograafiat. ''Teine asi, mis mulle meeldis, kuidas bänd oli selle loo esitanud. Tantsijad meeldisid mulle selle numbri juures kõige rohkem,'' märkis Raud. Birgiti sõnul oli kogu number igav. 

''Never Love Again" Wanda esitusest on järelvaadatav siit:

''Magad vä?'' on järelvaadatav siit:

5. Viiendas finaalsaates esitas Wanda tuntud raadiohitti ''Good 4 you'', Mihkel Raud andis Wanda esinemisele head tagasisidet. ''Selles saate faasis, kus me oleme, ongi see, et kuidas keegi laulab ja kas noot läheb täppi, on teisejärguline. Sa mõjusid täna esimest korda täna niimoodi nagu me oleme oodanud, nagu sa mõjuksid. Miks sa varem ei teinud sellist asja? Suurepärane, ma ei kujuta ette, kuidas pärast sind keegi teine hakkama saab,’’ ütles ta. Birgit sõnul oli hea lauluvalik ja tema jaoks oli tegu värske ning kihvti esitusega. Koit Toome sõnul oli huvitav vaadata, et tema vokaal sobib selle lauluga hästi kokku. ‘’Siin oli pauerit ja mõnusat lendu, väga hästi sobis sulle see laul,’’ märkis Koit.

Vaata kogu esitust lähemalt siit:

 

Teises voorus esitas ta loo "Tühjad pihud"Birgiti sõnul tegi Wanda sellest loost täiesti oma asja. ''Sa võtsid seisukoha, et teha Gunnar Grapsi rokilikust laulust funky’m esitus. See toimis hästi ja ma nautisin sinu eesti keeles laulmist. Selles laulus oli veel rohkem energiat ja sa oled näinud seda, et sa pole ainult ballaadi laulja, vaid oskad ikka täiega möllata ka,'' märkis Birgit. Mihkel Raua sõnul tajub Wanda ohtu täna välja kukkuda ja on mängu pannud kõik, et see ei juhtuks.

Vaata Wanda esitust tuntud laulust siit:

6. Kuuendas finaalsaates võitles Pärnust pärit Wanda end superfinaali. Üllatusvoorus esitas ta Björki lugu "It's All So Quiet". Kohtunikud olid sõnatud. "Oh sa raks, see oli tõesti ootamatu," tõdes Birgit, et tema meelest on Wanda jäänud kolmest finalistist kõige saladuslikumaks, kuid nüüd on hakanud need erinevad küljed temas avalduma. Birgiti sõnul oli Wanda etteaste nagu mini teatrietendus, mis viis mõtted eemale. "Sa võiksid proovida kätt muusikalis," julgustas Koit ning kiitis Wandat suurepärase esituse eest. "Sinu koht on superfinaalis," ütles Mihkel veendunult, et Wanda esitus oli fantastiline.

Vaata kogu esitust lähemalt siit:

Teises voorus astus noor lauljatar lavale koos Mihkel Rauga, kellega esitati tuntud hitt "Annabel". Kohtunik Birgit Sarrap oli esitusest vaimustuses. See kooslus oli tõesti väga äge! Siin saates on nii oluline, et sa areneksid. Sa oled seda teinud," tõdes Birgit, et peab hakkama võib-olla oma senist lemmikut vahetama just Wanda vastu. "Wanda, see oli sinu üks vingemaid etteasteid!" kommenteeris Koit, et Wanda näol on tegemist tõelise rokitšikiga. Laulja sõnul oli rõõm näha, et ka Mihkel Raud on endiselt tippvormis ja rokib laval täiega.

Vaata Wanda-Helene ja Mihkel Raua esitust uuesti lähemalt siit:

Kommentaarid puuduvad