Universal Music Estonia juht Leen Kadakas: vara on veel öelda, millist muusikat hakkab Alika tegema

Kerli Kivistu

Staarisaate võitja Alika Milova on alates esmaspäevast Universal Music Estonia artist ja alustab koostööd tuntud plaadifirmaga. Uurisime Universali turundusjuhilt Leen Kadakalt, millist muusikat Alika tegema hakkab ja kui lihtne on superstaarisaate võitjal välismaale uks maha murda.

Värske superstaari esimesed päevad on olnud täis tihedat promotööd. ’’Kõik tahavad temast tükikest saada ja kava on saate järgselt väga tihe olnud. Aitame tal optimeerida päringute tulva ning sättida graafikuid nii, et Alika ka veidi puhata ja kõigega harjuda saaks,’’ tegi Universal Music Estonia esindaja ja juht Leen Kadaks põgusa ülevaate.

Seda, millist muusikat Alika tegema hakkab, on tema sõnul veel vara öelda. ’’Kindlasti me istume koos maha ja saame tuttavamaks. Samuti saab ka Alika erinevate laulukirjutajate ja produtsentidega tuttavaks. Iga hea asi vajab korralikku ettevalmistust, nii et uue muusika ja uute lugudega värskel superstaaril veel nii kiire ei olegi,’’ täpsustas Kadakas.

Mõned nädalad tagasi said ''Eesti otsib superstaari'' neli viimast finalisti koostöös Universal Musicuga unikaalse võimaluse külastada plaadifirma Soome kontorit, et laulda sisse singel “Õnnenumber”. Eesmärk oli see, et saate võitja annab vahetult peale superfinaali, ehk 13. detsembril oma uhiuue singli välja. Tänase seisuga saab öelda, et värske superstaar Alika Milova vallutab uue debüütsingliga juba tabelitippe.

Leen Kadakas sõnas, et kõik neli singliversiooni tulid väga erinevad. ’’Kuna helistik oli vastavalt laulja järgi paika pandud ja ka kõigi laulmisstiil oli väga erinev. Kui me Alikaga stuudios olime, siis ütles ka produtsent, et ta eristus oma väga heade oskuste poolest. Ta on tehniliselt väga hea laulja ja seda on ka lõpptulemuses kuulda, et singel ’’Õnnenumber’’ sai tema esituses väga võimsa versiooni,’’ lausus Kadakas.

Plaadifirma peab ühe artisti juures oluliseks samu omadusi nagu heade koostööpartnerite puhul. ’’Kindlasti on tähtis avatud kommunikatsioon ja hea koostöövõime. Tihti ütleme, et me ei otsi lauljaid, vaid eelkõige artiste. Seega on oluline, et artistil on visioon ja ta proovib endale kindlaks jääda, sest kuulajat niisama lihtsalt ära ei peta,’’ rõhutas Kadakas.

Seda, kas Alikal on ka potentsiaali väljaspool Eestit, on ka veel vara öelda. ’’Kui keegi välismaal hindab artisti, siis vaadatakse tema olemasolevaid saavutusi, nii et esialgu ainult superstaarisaate tiitlist ei piisa,’’ sõnas Kadakas.

Ta lisas, et päeva lõpuks see võib juhtuda, kui artist läheb ise ka välismaale elama, siis seal võivad tekkida mingi sünergia ning kontaktid. ''Superstaari saatega sai Alika nimi kenasti Eesti muusikamaastikule kantud ja tiitel on aus ning uhke, kuid nüûd alles töö algab. Alustuseks ootab kindlasti kodupublik, milleks Alika veel võimeline on.''

Kommentaarid puuduvad