Vaata, millega tegelevad ''Üksinda kodus'' legendaarseid röövleid kehastanud näitlejad praegu

uudised.ee

Ilmselt nõustuvad paljud, et jõulueelne periood ei oleks see, kui tele-eetris ei jookseks filmisarja "Üksinda kodus". Täna on TV3s ''Üksinda kodus 2'' ja filmi esilinastusest on möödas 31 aastat, kus kaheksa-aastane Kevin McCallister (Macaulay Culkin) end ja oma kodu murd­varaste eest kaitseb. Uurisime lähemalt, milliseid rolle on veel täitnud filmist tuntud röövlid ja millega tegelevad nad tänasel päeval.

Peaosatäitja Kevin (Macaulay Culkin) oli kõigest kümneaastane, kui kinodesse jõudis komöödia "Üksinda kodus", mis tegi temast ülemaailmse lapsstaari. Kassahitt sai tohutult menukaks ja kindlasti ei oleks olnud see film pooltki nii põnev, kui Kevin poleks võitlusesse astunud kahe murdvarga Harry ja Marviga.

Daniel Stern (Marv)

Hetkel 64-aastane Daniel Jacob Stern on Ameerika komöödia- ja seiklusnäitleja, režissöör, stsenarist ja produtsent. Tal on üle seitsmekümne filmirolli, kuid enamik vaatajaid üle kogu maailma mäletavad teda kui ühte bandiiti nimega Marv Merchants komöödiates "Üksinda kodus" ja "Üksinda kodus 2". Need filmid lisati nimekirja "100 naljakaimat Ameerika filmi 100 aasta jooksul".

Enne filmi "Üksinda kodus" ekraanil ilmumist mängis näitleja erinevates žanrites. Kuid jõulukomöödias tehtud roll tegi ta komöödiarolli pantvangi. Sellest hetkest alates hakkasid Danieli karjääris ilmuma komöödiažanri rollid. Ta mängis filmides: "Lähenemisest kurnatud", "Väga metsikud asjad", "Mõrv Ameerika kesklinnas", "Defektidetektiiv", "Pikk kohting", "Poissmeeste pidu Las Vegases", "Jõululugu" 2 "," Lahing pärjadel "," Mäng läbi, kutt! ".

Lisaks hakkas Stern proovima kätt režissöörina, telesaate "Manhattan" mitme osa juhtimisel ja stsenaariumite kirjutamisel. Näitleja osales ka multifilmide Family Guy ja The Simpsons tegelaste dubleerimises. Viimati mängis ta peaosa ka 2019. aasta filmis ''James vs. His future Self''.

Joe Pesci (Harry)

78-aastane näitleja tuntumaks rolliks on jäänud Tommy DeVito Martin Scorsese maffiadraamas "Goodfellas", mis jõudis kinolinale veidi enne filmi "Üksinda kodus". Parima meeskõrvalosatäitja Oscarile kandideeris ta juba Scorsese "Märatseva härjaga" (1980). Tuntud filmides on ta samuti kaasa teinud: "Minu nõbu Vinny", "Kasiino" ning "Surmarelva" 3. ja 4. osa.

Pesci pole enam Hollywoodis aktiivne mitmetel põhjustel. Juba 1999. aastal teatas ta, et läheb pensionile ning hakkab hoopis muusikaga aktiivselt tegelema. Juba 60ndatel osales ta aktiivselt bändi Joey Dee and the Starliters tegemistes, kuid siis sai ta maailmakuulsaks filmistaariks ning muusikukarjäär läks pausile. Ta sõnas toona: "Mulle meeldib mängida filmides peaosi aga ma sooviks häid rolle. Minule ei sobi, kui ma saan kõrvalosad projektides, mis ei ole head. See tapab sinu lõpuks," kommenteeris Pesci, kes sai 1998. aastal ka Kuldse Vaarika auhinna kõige halvema kõrvalosatäitmise eest filmis "Surmarelv 4".

Kommentaarid puuduvad