Üllatavad faktid La La Landi kohta, mis põhjustas tõelise Oscarite saju

uudised.ee

Mõned aastad tagasi raputas filmimaailma muusikal La La Land, mis teenis 2017. aastal kuus Oscarit ning lisaks veel seitse Kuldgloobust. Filmimuusikal noorest algajast näitlejannast Miast ja pühendunud džässmuusikust Sebastianist võitis paljude vaatajate südamed ja juba pühapäeval on seda võimalik vaadata taas TV3 tele-eetris.

Oscarile kandideerinud lavastaja Damien Chazelle’i  film ''La La Land: California unistused'' jutustab loo algajast näitlejannast ja pühendunud džässmuusikust, kes näevad vaeva, et saada hakkama linnas, mis on kuulus lootuste purustamise ja südamete murdmise poolest. See tänapäeva Los Angeleses aset leidev ja igapäevaelust pajatav originaalmuusikal vaatleb rõõmu ja valu, mis oma unistuste poole püüdlemisega kaasas käivad.

Leidsime mõned faktid filmi kohta, mida on tuntud muusikalt kohta ikka ja jälle hea meelde tuletada:

1. Miks on filmi nimeks “La La Land”? Sel on kaks täiesti erinevat põhjust.  “La La Landi” tegevus toimus Los Angeleses, mille lühend on teatavasti LA. Teiseks on see film mitmel viisil satiir Hollywoodi unistusest ning La La Land on levinud fraas unistustemaa kirjeldamiseks. Oxfordi English Dictionary andmetel on aga omadussõna “la-la” pärit 1800. aastatest, tähendades “keskpärast”, “mitte nii head kui võiks”, “kehvapoolset”.

2. “La La Land” on kolmas film, kus Ryan Gosling ja Emma Stone koos on töötanud. Nad on mänginud ka “Rumalas pöörases armastuses” (2011) ja kaks aastat hiljem “Gangsterite jahtijates”, kehastades kõigis kolmes filmis armastajaid.

3Režissöör Damien Chazelle tuli ideele teha “La La Land” koos oma sõbra ja selle filmi muusika autori Justin Hurwitziga Harvardi ülikoolis õppides ning nii valmis stsenaarium juba aastal 2010.

4. Emma Stone päris elu tuuakse filmi sisse. Naispeategelase Mia lool on olulisi sarnasusi osatäitja Emma Stone’i päris eluga. Näitlejanna lahkus samuti juba 15-aastasena koolist, et alustada Los Angeleses näitlemisega.

5. Ryan Gosling harjutas kuus korda nädalas klaverit. Selle asemel, et kasutada käedublanti või isegi arvutianimatsiooni, harjutas peaosatäitja kuus korda nädalas ja kaks tundi päevas klaverimängu, et džässpianisti roll realistlikult välja mängida.

''La La Land: California unistused'' on pühapäeval kell 21.30 TV3s!

Kommentaarid puuduvad