7 põhjendust, miks ''Visa hing'' on ikkagi jõulufilm

uudised.ee

Kui jõulukuu algab, on paljud telerite ees, et elada kaasa ''Üksinda kodus'' Kevini seiklustele. Pühade ajal on ka ''Visa hing'' raudselt tele-ekraanil jooksmas, mis tekitab paljudes küsimuse, et kas tegu on ikka jõulufilmiga. Sellel teemal vaielda ei tasu, sest leidub mitmeid argumente, mis põhjendavad ilusti ära, miks on tegu ikkagi ka jõulufilmiga.

1. Filmi dialoog on täis iroonilisi viiteid jõuludele. Näiteks on filmis stseen, kus ühe surnud pahalase kampsunile on kirjutatud "Nüüd on mul kuulipilduja, ho-ho-ho" ja taoliseid viiteid leidub filmis veelgi.

2. "Visa hinges" kostuv muusika on täis jõululaule. Näiteks Run-DMC lugu "Christmas in Hollis" või "Let It Snow!", aga ka "Ode to Joy".

3. "Visa hing" on lugu võõrdunud perest, kus isa annab endast kõik, et pühade ajaks koju jõuda. Film on tehtud tüüpilise pühadeaja filmi valemi järgi. Lihtsalt John McClane'i takistavad terroristid ja verine võitlus, mitte lumetorm lennujaamas või pikad tööpäevad. 

4. Filmis on tarbimisvastane sõnum. Nimelt pannakse vastastikku tarbimishimu ja pereväärtused

5.  Filmi dialoog on täis iroonilisi viiteid jõuludele. Näiteks on filmis stseen, kus ühe surnud pahalase kampsunile on kirjutatud "Nüüd on mul kuulipilduja, ho-ho-ho" ja taoliseid viiteid leidub filmis veelgi.

6. Bruce Willist peeti komöödianäitlejaks. “Visa hinge” tegijatel polnud Bruce Willise enda vastu midagi. Teda lihtsalt peeti komöödianäitlejaks, kes sobib pigem naljafilmidesse. Kui filmi saatis edu, sai Willisest hoopis märulistaar ja talle hakati taolisi rolle rohkem pakkuma.

7. Filmis on stseen, kus McClane on justkui korstnasse kinni jäänud jõuluvana. Tegemist on stseeniga, kus John McClane on liftišahtis ja eksleb seal ikka selle nimel, et päästa jõule.

''Visa hing 3'' on TV3 eetris täna kell 22.05.

Kommentaarid puuduvad