Anu Saagim: kõige vihasemad on naised naiste vastu

Duubel

Soome meedia on viimastel päevadel kihanud tulistest vaidlustest selle üle, kui paljastavat riietust on naispoliitikutel kohane kanda. "Duublis" on sel teemal arutlemas Anu Saagim ja Züleyxa Izmailova.

Nimelt kritiseeritakse Soome peaministrit Sanna Marinit ajakirjas Trend ilmunud fotode pärast, millel ta poseerib küll pintsakuga, kuid mille alt paistab vaid paljas ihu. See on tõstatanud laiema arutelu selle üle, millisena naispoliitikud tohiksid või ei tohiks end näidata. Marini toetuseks on välja astunud väga paljud Soome naised sotsiaalmeedias, kes postitavad endast sarnaselt Sanna Marinile pintsakus pilte. 

Anu Saagimi sõnul on tekkinud skandaal täiesti alusetu. "Ma ei saa aru, mis sellel pildil valesti on. Kõik on perfect (ingl. k  ideaalne -toim), kus on probleem," imestab Saagim.

Kahjuks on võimupositsioonil olevate naiste välimus paljudel pinnuks silmas. Saagim tõi näite Marina Kaljuranna kallist Diori kotist kui ka Kristiina Ojulandist, kelle rõivaste valik on samuti mingile inimeste grupile ette jäänud.

Zuzu ei näe samuti probleemi ja tema hinnangul on arutelu tühjast kohast tekitatud. Küll aga ei ole see skandaal selles mõttes üllatav, et võimupositsioonidel naiste puhul on alati teemaks nende vanus või seeliku pikkus. "Kriitikat tuleb alati," ütleb Zuzu.

Izmailova sõnul on ka tema suunal kriitikanooli tulistatud kui ta on kuskil üles astunud ilma meigita või olnud riides kuidagi teistmoodi kui võib-olla peaks. Naine seda südamesse ei võta. "Oluline on see, milline inimene ise on, mis on tema põhimõtted ja millest ta räägib, mitte see, kuidas ta välja näeb. Ma olen avatud suhtumise poolt."

Anu lisab, et tema meelest ongi kõige vihasemad just naised naiste vastu. 

Vaata täispikka intervjuud videoloost.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11061203[/embed]

Kommentaarid puuduvad