Sven Soiver võimalikust koalitsiooni lagunemisest: arvan, et ei juhtu mitte midagi

Duubel

Mart Helme sõnad on tekitanud poliitilise kriisi. Nimelt ütles siseminister Deutche Wellele antud intervjuus, et geid peaksid Eestist Rootsi minema, sest seal suhtutakse nendesse viisakamalt."Duubli" stuudios on külas “Seitsmeste uudiste” ajakirjanik Sven Soiver, kes veetis tänase päeva koalitsiooninõukogu koosoleku ukse taga asjaosalisi intervjueerides.

Soiveri sõnul võttis praeguse poliitilise olukorra kõige paremini kokku üks riigikogu liige, kes ütles, et praegune olukord on väga rumal seis just Keskerakonnale. "Kui EKRE läheb valitsusest ära, siis näitavad nad ennast sellise põhimõttekindla erakonnana edasi jäädes oma tõekspidamistele truuks. Keskerakond peab siis ilma nendeta hakkama saama. Kui aga EKRE valitsusse jääb, siis on selge, et nad on peaministri erakond ja Ratas on - SDE esimehe sõnu kasutades - märg kalts.

Ühelt poolt saab avalikkus lugeda pealkirju, et koalitsioon jääb püsima, teiselt poolt ollakse napisõnalised. Sellele, kas olukord on keerulisem kui varasemate sarnaste kriiside puhul, vastab Sven, et seekord on olukord tõeoolest tõsisem. "Rootsi minemise varjus klaaritakse mingisuguseid muid asju," ütleb Soiver. Ta lisab, et Keskerakonna inimeste sõnul on asjad palju laiemad ja on teisi küsimusi, millest lahendus sõltub.  

Tüliõunteks on Soiveri hinnangul nii referendum, pensioniotsus, mida parasjagu oodatakse kui ka rahalised pinged.

Vaata täispikka intervjuud videoloost.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11079463[/embed]

Kommentaarid puuduvad