Kirikuõpetaja Annika Laats: kui defineerida ära abielu mõiste, ei tee see mitte kedagi õnnelikumaks

Duubel

Rooma paavsti sõnul on homoseksuaalsetel inimestel õigus perele. Abielureferendumi arutelu valguses küsime, millises suunas liigub sellises arusaamas Eesti? Külas on kiriku traditsioone murdev pastor Annika Laats.

Annika sõnul on piiblit läbi aegade tõlgendatud erineval kombel ja see pole nagu tolmuimeja manuaal, vaid nõuabki aktiivset lugemist. Küll aga teeb teda kurvaks see, kui keegi kasutab seda oma hirmude õigustamiseks. 

Rääkides samasoolistest paaridest, on tal vaid häid sõnu jagada. "Ma usun ja loodan, et me läheme avarama mõistmise suunas. Homoseksuaalseid inimesi on kristlikes kogukondades palju," lisab ta ning selgitab, et tema silmis saabki pimedale vihale läheneda vaid armastusega, mitte seaduste sätestamisega. 

"Jeesus ei tulnud ühtegi traditsiooni ega institutsiooni kaitsma. Kristlik abielu kui mõiste on ammu läinud, see mäng on ammu mängitud," tõdeb ta.

"Kui te defineerite ära abielu, see ei tee kedagi õnnelikumaks. See ei tee mitte ühtegi õnnetut abielu paremaks," ütleb ta lõpetuseks.

Täispikka intervjuud vaata juba videost!

Kommentaarid puuduvad