Eesti 200 esimees Kristina Kallas: inimeste õiguse eest seismiseks ei ole kunagi valet aega

Duubel

Petitsioon perekonnaseaduse muutmiseks on mõne päevaga kogunud üle 25 000 allkirja. Riigikogu on kohustatud teemat arutama, kuid kui suure tõenäosusega rahvaalgatus muudatuse toob? Uurime Kristina Kallaselt ja Luukas Kristjan Ilveselt.

Võrdluseks kõnealusele petitsioonile – lähisuhtevägivalla seaduse petitsioon on rahvaalgatuse lehel mitme kuu jooksul saanud alla 500 hääle.

Kallase sõnul ei ole abielupetitsiooni küsimus enam ainult abieluvõrduses. "Küsimus on eesti inimeste vabaduses otsustada oma elu üle. Eesti inimesed mõistavad, et meie ühiskond liigub vales suunas."

Ilves lisab omalt poolt, et teiste inimeste vabadusele vastuseismine on kurjus ja erinevate abstraksete hirmude laualetoomine on vaid tähelepanu eemale juhtimine päriselt kannatavest inimestest. 

"Inimeste õiguse eesti seismisel ei ole kunagi valet aega. Eesti ühiskond on küps, et seda õigust neile anda," nendib Kallas.

Ilves loodab, et ühel hetkel saab see tavapäraseks ning et tegemist pole kindlasti pseudoprobleemiga. "Need erinevad hirmud ei realiseeru ja ühiskond saab aru, et heteroabielu ei muutu vähem väärtuslikumaks, kui kaks meest saavad abielluda."

Täispikka intervjuud vaata juba videost!

Kommentaarid puuduvad