Inger koroona tõttu kodus ei istu: tuleb leida endale mingi tegevus

Duubel

Kui veel mõned kuud tagasi säilis inimestes lootusekiir, et ühiskond ei pea koroona pärast enam nii karmilt kui kevadel kannatama, siis nüüd on märgitud, et sügisene koroonalaine tuleb eelmisest veelgi pikem. Inimesed on aga olukorrast tüdinud ja väsinud ning meie uurimegi, kui paljude inimeste vaimne tervis on seetõttu kannatada saanud ja kuidas seda ennetada. "Duublis" on külas psühhiaater Mari-Liis Laanetu ja laulja Inger.

"Eks peab aktsepteerima seda olukorda," ütleb Inger, kellel on samuti mitmeid esinemisi ära jäänud või edasi lükatud. 

Muusiku sotsiaalmeedia pakatab aga positiivsusest ja pole ühtegi märki, et Ingeril rasked ajad oleks. "Positiivsus viib väga palju edasi. See hetk ongi praegu raske, sinna ei saagi mitte midagi teha, kuid saame teha elus ise palju asju, mis teevad selle hetkeolukorra paremaks," räägib ta.

Psühhiaatri sõnul oleneb inimese tänane vaimse tervise seisund väga palju sellest, milline oli tema elu enne kriisiolukorda.  "Iga inimene saab enda heaks midagi ise ära teha. Tegeleda endale meeldivate tegevustega - sportimine, tervislik toitumine ja suhtlemine," soovitab psühhiaater.

Inger ütleb, et tema stressitase on 10-palli skaalal 3,5. Ta püüab rahulikult võtta ning end tegevuses hoida. 

Vaata täispikka intervjuud videoloost.
 

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11160607[/embed]

Kommentaarid puuduvad