Mailis Reps vabandab autoskandaali eest: ma olen selgelt läinud üle piiri ja pean tegema korrektuure

Duubel

Haridusminister Mailis Reps on sattunud skandaali seoses oma ametiauto kasutamisega isiklikeks sõitudeks. Nimelt tegeles Õhtuleht kuu aega vaatlusega, mis selgitas, et Reps kasutas oma ametiautot isiklikeks sõitudeks. Lisaks on tema autojuht tegelenud Repsi isiklike asjadega, näiteks sõidutanud tema lapsi ning Reps on kasutanud ametiautot ka isiklikuks reisiks Horvaatiasse.

Reps enda sõnul tagasiastuda ei plaani ja vabandan kõigi eest, et ei ole paremini saanud hakkama enda pereelu ja töö ühildamisel. "Ma olen selgelt läinud üle piiri ja pean tegema korrektuure. Seadused on täitmiseks kõigile," ütleb ta. 

Mis puudutab ametiautosid, siis selgitab ta, et kui ministriautodel on on makstud erisoodustusmaks, on lubatud nendega teha ka erasõite. "Juriidiliselt võib kõik korrektne olla, aga eetiliselt on seda ebameeldiv vaadata ja ministri ametipostil tuleb paremini korraldada."

Mailis Repsi eelmine autojuht pöördus ka meedia poole ja rääkis, kuidas teda kutsuti juba lapsehoidjaks, sest pidi Repsi lapsi sõidutama nii trenni, sünnipäevadele kui ka kooli. Reps tunnistab siinkohal, et kuigi kõik antud tegevused on siiski olnud kokkuleppelised, läksid need üle proportsiooni. 

Reps tegi pöördumise ka Õhtulehe suunas, sest tundis muret oma laste pärast. Laste liikumiste kellaajaline jälgimine ei olnud tema sõnul siiski aktsepteeritav ja ta ei soovinud sellega juhtida tähelepanu kõrvale, vaid tundis siirat muret avalikkuse jälgimise tõttu. 

Vaata täispikka intervjuud videost!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11164500[/embed]

Kommentaarid puuduvad