Haridusministri kandidaat Jaak Aab: eks elu näitab, kas ma hakkama saan

Duubel

Täna selgus, et Mailis Repsi asemel võtab haridus- ja teadusministri koha üle Jaak Aab, kes seni on valitsuses töötanud hoopis riigihalduse ministrina. Riigihalduse ministrina hakkab nüüd tööle aga Anneli Ott. "Duubli" stuudios on külas Jaak Aab, et rääkida, mida ta kavatseb haridusministrina korda saatma hakata. 

Haridus- ja teadusministri kandidaat Jaak Aab tunnistas, et viimased viis aastat on kogu aeg tema jaoks üks suur väljakutse olnud. "Eks elu näitab, kas ma hakkama saan," vastab Aab Raua küsimusele, kas ta on haridusministri vastutusrikkaks ametiks valmis.

Aabi sõnul toeab teda ka asjaolu, et ta on haridusteemadega väga lähedalt kokkupuutunud. Aab on õppinud õpetajaks ja töötanud üle kümne aasta koolis. Lisaks on ta olnud erakonna hariduspoliitika programmide väljatöötamisega seotud ning olnud ka erakonna hariduskomisjoni esimees. 

"Eks ma ikka olen kursis. Kui aga keegi tahab minu käest kohe tegevusprogrammi, siis võiks natukene oodata," ütleb Aab, et vajab pisut aega enne kui konkreetset tegevusplaani selgitab.  

Küsimusele, kuidas tänane distantsõpe lastele kvaliteetse hariduse tagab, vastab Aab, et kindlasti see raskendab ja eriti pikema perioodi vältel nagu kevadel oli. "Ma väga loodan, et see periood, kus me sunnitult oleme distantsis, ei jää väga pikaks. Kontaktõpet on ka vahepeal vaja," ütleb Aab, et pigem peaks olukorra pikenedes mõtlema kontaktõppe ja distantsõppe vaheldumisele.

Vaata täispikka intervuud videoloost.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11179195[/embed]

Kommentaarid puuduvad