Marina Kaljurand: EKRE pole kahe aasta jooksul õppinud olema valitsuse vääriline partner

Duubel

Poliitikute töö on olulistel teemadel sõna võtmine ja nende kommenteerimine, kuid kui palju inimesed neid sõnavõtte ka usaldavad, seda uuris hiljutine Kantar Emori uuring. Selgub, et Eesti elanikud usaldavad poliitikutest kõige enam Tanel Kiike, Marina Kaljuranda ja Kersti Kaljulaidi. Üle poole eestimaalastest ei usalda aga Mart Helmet, Martin Helmet ja Jaak Madisoni. Kõige usaldusväärsemate Eesti poliitikute esikolmikusse jõudnud Marina Kaljurand on „Duublis“ külas.

Kuigi Marina Kaljurand ei ole enam poliitikas niivõrd aktiivne kui kunagi, teeb ta jätkuvalt erinevaid asju sotsiaalmeedias ja mõtleb kaasa ühiskondlikel teemadel. "Kõik mis eestis toimub, on mulle südamelähedane," räägib ta.

"Vaadates aga praegust poliitikamaastikku, on pilt äärmiselt kurb ja viidates Jüri Ratase sõnadele, et "üks raadiosaade ei muuda midagi", siis võibki see nii olla. Paraku on see aga ainult killuke suuremast mosaiigist," lisab Kaljurand.

Kuna EKREt ja Trumpi ühendavad paljud jooned, ei välista Kaljurand rahutusi ka Eestis. "EKRE suhtumine erinevatesse teemadesse on võetud üle Ameerika Ühendriikidest ja EKRE kutsus ka meil inimesi tänavale meelt avaldama. Demokraatia ei kao USAs, Eesti osas ma nii kindel ei oleks," avaldab Kaljurand.

Kahjuks mööduvad valitsuse tööpäevad suuresti kaklemise ja karjumise tähe all, mida on äärmiselt kahetsusväärne pealt vaadata. "Väga suur viga oli EKRE tuua valitsusse, kui oli võimalus moodustada koalitsioon ilma nendeta. EKREst ei olnud võimalik teha koalitsioonipartnerit ja Jüri Ratasel oleks aeg tunnistada, et jah, me proovisime nendega koalitsiooni moodustada, aga see ei õnnestunud ja proovime nüüd edasi," ütleb ta.

"EKRE pole kahe aasta jooksul õppinud olema valitsuse vääriline partner ja õppinud juhtima riigikogu komisjoni," lisab Kaljurand, kommenteerides läbikukkunud valitsuse seisukorda. 

"Ei kõlba selline erakond ei valitsusse ega koalitsiooni," lõpetab ta.

Vaata täispikka intervjuud videost!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11299256[/embed]

Kommentaarid puuduvad