Poliitikareporter Sven Soiver: on omapärane, et ainsana kahtlustuse saanud Keskerakond jätkab ka uues valitsuses

Duubel

Peaminister Jüri Ratas astus tagasi, põhjuseks Keskerakonna liikmetele esitatud kuriteokahtlustus seoses Porto Franco kinnisvaratehingutega. Seetõttu on "Duublis" külas poliitikareporter Sven Soiver, kellega antud teemat arutame.

Milline valitsuskoalitsioon lagunenud valitsuse asemel tekib? „Kaja Kallas peab ametlikult saama presidendi käest paberil loa, et kõnelusi alustada. Siis on selge, kellele ettepanek tehakse. Keskerakond ja Reformierakond tahaksid alustada kahekesi kõnelusi, aga EKRE venitab seda Riigikogus abielureferendumi eelnõuga,“ rääkis Soiver.

Mailis Reps ütles, et Keskerakond oleks huvitatud ka Isamaa kaasamisest. „Isamaa andis teada, et ei välista ühtegi koalitsiooni ja partnerit. Samas on ka nende leeris kõhklejaid, kas minna valitsusse nii-öelda väikevennaks,“ lisas saatekülaline.

Lisaks Kersti Krachtile ja Hillar Tederile on süüdistus esitatud ka Keskerakonna peasekretärile. Soiveri sõnul on asjade käik üllatav: „See on omapärane, et praeguses valitsuses ainsana kahtlustuse saanud erakond ehk Keskerakond jääb ainsana ka tulevasse valitsusse.“

Meil on sügisel tulekul presidendivalimised. Kas koalitsiooniläbirääkimistel arutatakse ka presidendi isikut? „Kokkuleppe juurde võib kuuluda ka uue presidendi nimi. Spekuleeritud on Mailis Repsi nimega, aga tema täna naeris selle jutu peale. Võib-olla on selleks hoopis Jüri Ratas, võimalusi on mitmeid,“ kommenteeris poliitikareporter.

Repsist on saanud mõjuvõimas poliitik. Kas Keskerakond võib ta ametlikult erakonna juhiks kinnitada? „Reps rääkis, et erakond on skandaalidest väsinud, aga ei taha erakonna juhti vahetada,“ lõpetas Soiver.

Vaata täispikka intervjuud videost!

Kommentaarid puuduvad