Heidit Kaio ja Ivo Rull ennustavad: kellest saavad uued ministrid?

Duubel

Uue valitsuse koalitsioonikõnelused Reformi- ja Keskerakonna vahel on täies hoos ning kui kõikide eelduste kohaselt saab uueks peaministriks Kaja Kallas, siis ülejäänud ministriportfellide jaotus on veel selgumata. Seetõttu on praegu kõikidel poliitikahuvilistel väga põnev aeg, sest tehakse erinevaid spekulatsioone ja ennustusi selle kohta, kes uute ministritena ametisse astuvad. "Duublis" on sel teemal arutlemas ajakirja "Eesti Naine" peatoimetaja Heidit Kaio ja suhtekorraldaja Ivo Rull.

Keskerakond on suure valitsuskriisi enda kasuks mänginud, moodustades hetkel uut koalitsiooni. Ivo Rull ei tee saladust, et koalitsiooni lagunemine oli juba varem kokkulepitud plaan, kuid korruptsioonisüüdistus tõi lihtsalt selle lapsukese varem ilmale.

Poliitikas on tõenäoliselt kõik võimalik ja jällegi on sündimas kerekoalitsioon. "Peaministriks saab Kaja Kallas ja sotsiaalministriks jääb Tanel Kiik," ütleb Rull, et teiste ministriportfellide puhul on kõik lahtine.

Heidit Kajo hinnangul on praegused koalitsioonikõnelused Reformierakonnale kindlasti hästi mõjunud. Ka tema on kindel, et peaministriks saab just Reformierakonna esimees Kaja Kallas.

Mailis Reps, kes astus novembris ministrikohalt tagasi, on endiselt politsei uurimise all, kuid juhib nüüd koalitsioonikõnelusi. Ent kas talle võib ministrikohta ennustada, seda on Rullil keeruline öelda.

Suhtekorraldaja sõnul on täna laual tegelikult rohkem kui ainult selle valitsuse kokkupanek. Laual on presidendi ametikoht, kuhu Mailis Reps eelmine kord päris edukalt kandideeris ning samuti on lahtised veel mitmed kõrged euroliidu kohad. "Ilmselt lepitakse kokku mingisuguses suuremas paketis," lisab Rull.

"Mailis Repsist võiks saada parlamendispiiker," põrutab Kajo, et sellisel juhul oleks kolm kõige tugevamat võimupositsiooni Eestis naiste käes. 

Vaata täispikka intervjuud videost.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11328316[/embed]

Kommentaarid puuduvad