Üllas eesmärk! Kodanikualgatus PAI kogub annetusi õdedele ja hooldustöötajatele puhkuse võimaldamiseks

Duubel

Tänases "Duublis" uurime, kuidas igaüks saab aidata, et koroonakriisis suuri pingutusi teinud õdedel ja hooldustöötajatele oleks võimalik tööst ja muredest puhata. Räägime kodanikualgatusest nimega PAI ning külas on kampaania korraldaja Katri Link ja Õdede Liidu asepresident Gerli Liivet.

Ei ole mingi saladus, et meie haiglad on koroonapatsientidest ülekoormatud ning arstid, õed ja hooldustöötajad töötavad viimse piiri peal. "See on tohutu töökoormus, millega meditsiinitöötajad peavad hakkama saama. Õed ja hooldustöötajad on patsientide juures kõige rohkem, ent neid märgatakse kõige vähem," selgitab Katri Link. 

Nüüd ongi algatatud kampaania PAI, kus saab iga soovija teha omapoolse annetuse. Kampaania eesmärk on anda kõigile õdedele ja hooldustöötajatele PAI kaart, mida nad saavad kasutada turismisektoris ja kultuuri-meelelahutusasututes, et võtta hetk iseendale puhkamiseks.

"Väga paljudel on emotsionaalne läbipõlemine ja kõik ei jagu kõikjale. Väga paljud ei ole oma peresid näinud, vaimset pinget on väga palju," sõnab Gerli Liivet.

Õed ja hooldustöötajad on need, kes veedavad patsientidega enamus hetked ja kui mõni neist peaks surema, jätab see neisse sügava emotsionaalse jälje.

Katri Link kinnitab, et Eestis on tunda positiivsete sõnumite vajadust ja loodetavasti leiab algatus kiirelt palju toetajaid. Tänaseks on kogutud juba üle 300 000 euro.

Omapoolse annetuse saad teha SIIN!

Vaata täispikka intervjuud videost!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11549103[/embed]

Kommentaarid puuduvad