E-kaubanduse Liidu juht Tõnu Väät: kõige rohkem saadakse petta sotsiaalmeedias 

Duubel

Täna ei ole tavaline esmaspäev, vaid E-esmaspäev, mis tähendab, et veebipoodides on allahindlused. Allahindlused ei ole suured, umbes 20-30 protsenti, aga mõne suurema ostu puhul tähendab see siiski märkimisväärset soodustust. Mida inimesed veebipoodidest kõige rohkem ostavad? Sellele küsimusele andis vastuse Eesti E-kaubanduse Liidu juht Tõnu Väät. 

Saatekülalise sõnul on internetipoodidel mitu eelist. ”Ma ei ole täna jõudnud midagi internetipoest osta, aga õhtul on veel aega. Sageli ei taha inimesed minna erootikapoe või apteegi uksest sisse, sest nad häbenevad. Seega paneb inimesi internetist ostma mugavus ja ka piinlikkus,” rääkis Väät.

Väät tõi välja, et eestlased lähevad üha enam e-kaubanduse usku. ”Eestlased ostavad internetist palju toitu, e-kaubandus on koroonaviiruse tõttu 50% kasvanud. Eestlased tellisid eelmisel aastal pakiautomaati 9 miljonit pakki – see on suur tõus. E-ostlemine on üks osa kaubandusest, see areneb ja kasvab ka edaspidi, aga näiteks kingasid tahavad inimesed kohapeal poes proovida,” lisas mees.

Kuidas internetist ostes mitte petta saada? ”Eesti e-poest ostes saab 14 päeva jooksul ostust taganeda, mis annab tarbijale kindlustunde. kõige rohkem saadakse petta sotsiaalmeedias – ei vaadata, kes reklaami taga on ja millised on tingimused.  Enne allahindlusi ei tohiks tavahinda tõsta, kuid kahjuks seda esineb,” kommenteeris Väät.

Vaata intervjuud SIIT.

Kommentaarid puuduvad