Noored õpetajad Maarja-Liisa ja Martin: koolitundides peaks olema liikumist ja vahelduvust

uudised.ee

Õige pea on sisseastumiseksamite aeg ja kellel on kuklas tiksunud mõte minna õppima, siis on nüüd aeg tegudeks. Inspiratsiooniks on "Duubel" külla kutsunud kaks noort inimest, kes on valinud elukutseks õpetajaameti: eesti keele õpetaja Maarja-Liisa Vokksepp ja inglise keele õpetajaõppe magistrant Martin Arro.

Maarja-Liisa sõnul meeldib talle õpetajaamet väga, sest iga tööpäev on erinev ja hästi põnev. "Ma saan ise hästi palju õppida ja mulle meeldib see tunne, et mina saan panustada sellesse, et ka 50 aasta pärast oleks ilusa eesti keele kõnelejaid. Eks noored kasutavad ka slängi päris palju, aga nad saavad kontekstist aru, kus millist keelt kasutada," sõnab ta.

Ka Martin tunnistab, et ta valiski õpetajaameti, sest ta tahtis tööd, mis esitaks talle väljakutse. "Mulle meeldib see närvikõdi, mis tekib, kui klassi ette lähed. Rutini pole, aga peab olema kannatust ja see peab sulle meeldima," lisab ta.

Paratamatult tekib vahel ka õpetaja tööd tehes vastakaid tundeid ja mitte iga tööpäev ei ole roosiline. Maarja-Liisa tunnistab, et tüdimust pole tal otseselt veel tekkinud, aga nii mõnigi hommik on olnud raske ja vahel tekib õhtuti õpilaste kirjandeid lugedes küll tunne, et "miks ma teen seda?". "Ma võtan aasta korraga ja mulle ei meeldi pikaajalisi plaane teha. Küll aga ma tean, et ma ei taha eluaeg õpetaja olla ja tahan muud ka teha," kinnitab ta.

Nii Martin kui Maarja-Liisa tunnevad, et tundides peaks olema rohkem liikumist ja vaheldust, et oleks põnev ja aeg liiguks kiiremini. Ühtlasi on oluline mõtestada, kellele ja mille jaoks sa õpid.

Kommentaarid puuduvad