Hooaja viimane “Kuuuurija”! Endised Saint-Gobain töötajad: see on kaasaegne orjandus!

TV3

Heidi Mäesalu ning Reno Lall olid Lõuna-Eesti ühe tähtsama tööandja - maailma hiigelkorporatsiooni - Saint-Gobain töötajad. Endised töötajad kurdavad, et klaasitehases pidid nad taluma igapäevaselt töövägivalda ja kaastöötajate sõimu. “Kuuuurijat” šokeeris enim endiste töötajate väide, et tehases valitseva korralageduse tõttu on saanud kannatada toodangu kvaliteet ehk autoklaasid võivad olla nende sõnul koguni eluohtlikud!

Lõuna-Eesti ühe tähtsama tööandja – maailma hiigelkorporatsiooni St Gobaini endised töötajad tulid Katrin Lustile kurtma, et suurettevõtte Eesti harus valitsevad ebainimlikud töötingimused ja seetõttu kannatab ka toodangu kvaliteet. St Gobaini nime kandvad autoklaasid, mida me võime kohata pea kõikidel tuntumatel automarkidel, võivad olla tehase endiste töötajate sõnul eluohtlikud.

St Gobain on suurettevõte, mis tegusteb 59 riigis ja annab tööd üle 200 000 inimesele. Sellesse kontserni kuulub üle 1000 ettevõtte ja selle ettevõtte aktsiad on noteeritud ka Euroopa erinevatel juhtivatel börsidel. Pooled autoklaasidest kogu Euroopas toodab justnimelt see firma. St Gobainile kuulub Eestis neli ettevõtet. Tänases saates räägib “Kuuuurija” autoklaasi tehasest Elvas, kus töötab ligi 700 inimest.

Elva klaasitehases töötas 54-aastane Heidi Mäesalu, kes on põline elvalane. Heidi töötas liinitöölisena täpselt kolm aastat ja üks kuu. Viimased kuus kuud on aga naine olnud kodune, sest tagakiusamine ja läbielamised St Gobainis on põhjustanud talle töövõimetuse.

"Ma nutsin iga päev, kui koju sõitsin. Ma olen seal meeletult nutnud! Õnnetusi juhtus seal päris palju! Mul on süda haige nüüd! Käisin arsti juures, kes ütles, et see on stressist!” sõnab endine töötaja Heidi Mäesalu.

Hooaja lõpusaates vaatame ka lisaks, kuidas vaidles pressinõukogus “Kuuuurija” sotsiaalministeeriumiga suhkrumaksu üle ning samuti heidab Katrin Lust pilgu kuumimatele teemadele, mis on saanud eetris olnud lugudest pärast saadet! Kui kaugel on Cherry.ee pankrotisaaga? Mis sai Linnahalli skandaalsest hankest pärast “Kuuuurija” sekkumist?

Skandaalse “Kuuuurija” hooaja viimane episood on eetris täna kell 20.00 TV3-s!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/843414[/embed]

Kommentaarid puuduvad