Maailma populaarseima küpsetamissaate 3. hooaeg tõi ekraanile firmaroad! Vaata galeriid!

TV3

Maailma populaarseima küpsetamissaate kolmas hooaeg alustas värvikate osalejate ja hõrgutavate maitsetega. Alari Kivisaare juhtimisel ning kohtunik Angeelika Kang-Osula, Ants Uustalu ja külaliskohtuniku näitlejanna Karin Raski valvsa silma all astusid vastamisi järgmised andekad koogimeistrid: kooliõpilane Patrik Raplamaalt, kes on tõeline virtuoos nii pillimängus kui koogiküpsetamises, Saaremaa koduperenaine Kaja, Tõstamaa doktorihärra Madis, kes oskab lisaks haigustele suurepäraselt ravida ka magusaisu, punkarivälimusega toidutehnoloogia tudeng Triin Viljandimaalt, treeneri, jumestaja ja fotograafina töötav Rauno, värvikas IT-spetsialist Getter, 15-aastane kooliõpilane Marleen Lääne-Virumaalt, hallipäine hobikokk Jüri Raplamaalt, lapsehoolduspuhkusel olev stjuardess Erika Tallinnast, müügijuht ja pühendunud tordiasjatundja Triinu Tartumaalt ning insenerist spordimees Stanislav Tallinnast, kelle suurim konkurent on saates üllatuslikult tema õde Kristiina, kes töötab treenerina ja on tsiviilehituse magistrant Tallinna Tehnikaülikoolis.

Esimese ülesandena tuli küpsetada visiitkaart ehk midagi, mis kõige paremini õnnestub ja ning osalejat kõige paremini iseloomustab. Koogivalik telgis oli rikkalik. Perearst Madis hakkas valmistama rullbiskviiti, sest just see küpsetis olla juba lapsepõlves tema magusaisu leevendanud. Pesamuna Marleen võttis ette juustumuffinid sinihallitusjuustukreemiga, treener/fotograaf/jumestaja Rauno  hakkas aga küpsetama Red Velvetit ehk luksuslikku punast sametkooki. Hallipäine Jüri valmistas hakkliha-värskekapsa pirukaid – valik sattus selline, sest pärmitainas oli lapsena Jüri esimene küpsetis. Värvikas kaunitar Getter valmistas burgeri – kukkel, kotlet ja kõik muu, mis selle roa sisse läheb, sünnib Getteri köögis alati nullist. Viljandimaalt pärit Triin küpsetas Brita kooki, stjuardess Erika tassikooke. Insener Stanislav esitles firmaroana kolme hiigelküpsist. Tema treenerist õde Kristiina aga tuuletaskuid kohupiimakreemi ja maasikatega. Noorim meesosaleja, 17-aastane Patrik võttis plaani granaatõunaseemnetega kräsupeakoogi. Tordiklubi taustaga müügijuht Triinu küpsetas aga ülipeenelt kaunistatud apelsini-mandlikoogi.

Kuidas kohtunikud sooritust hindasid?

 Tubli töö peaaegu kõigilt! Getterilt täiuslik kukkel ja burger. Erika tassikoogid õhulised ja imelised, Kaja Raffaellotort ehk läägevõitu aga ilus, Triinu apelsinikook mahlane ning hõrgutav, Madise rullbiskviit oli täpselt selline nagu olema peab, Kristiina hiiglaslikud tuuletaskud maitsvad, Stani küpsised ideaalsed veendunud magusasõbrale.

Kuid esines ka apsakaid. Triinu Brita kook oli ehk veidi vähe magus, pesamuna Marleeni juustumuffinid meenutasid pigem karaskit ja kreem oli intensiivne, Jüri koonerdas pirukate sisuga ning Raunol juhtus midagi suisa kummalist – tema tort oli täiesti soolane. Patriku kräsupeakoogi välimus oli tagasihoidlik, kuid maitse oli suurepärane. Külaliskohtunikule Karin Raskile meeldisid enim Triinu apelsinikook, Madise rullbiskviit ja Stanislavi küpsised.

Tehniline voor, ehk ülesanne, mis tuleb osalejaile üllatusena, oli sel korral Angeelika retsepti järgi. Küpsetada tuli tõeline klassika ehk purukook. Eesmärgiks oli kook saada pealt kuldne ja krõbe, seest mahlakas ja mõnus. Erilist purukoogikogemust polnud üllataval kombel kellelgi. Midagi läks küll täiesti valesti Erika koogi puhul – kook oli kõrbenud ja kummaline, Madis läks põhjaga alt, Rauno oli kasutanud alternatiivset purulappimise tehnikat ja sai eriti kuiva tulemuse.

Esimene päev täis väga erinevaid maitseid tegi otsustamise kahtlemata keeruliseks. Päeva parimaks sai värvikas IT-spetsialist Getter, koju läks peale esimest päeva stjuardess Erika.

„Eesti parim pagar“ on järelvaadatav SIIT!

Kommentaarid puuduvad