Pisaraterohke lõpp! Pagarisaatest langes välja Kaja ja parimaks tunnustati 17-aastane Patrik!

TV3

„Eesti parim pagar“ kolmas osa keskendus šokolaadile! Võistlejate küpsetis pidi sisaldama kahte erinevat sorti šokolaadi. Tehniliseks ülesandeks oli saiavorm. Päeva parimaks tunnustati 17-aastane multitalent Patrik ja koju saadeti koduperenaine Kaja.

Kohtunikeks olid Ants Uustalu, Angeelika Kang-Osula ning Imre Kose. Antsu soov pagaritele oli, et šokolaad poleks küpsetistes liiga magus ning Angeelika ootas samuti balansis maitseid, mitte lääget maiust.

Triin võttis plaani keeruka marmorkoogi, Stan browniepõhja ja sidruninüansiga toorjuustukoogi, mis kaunistatud roosimoosiga, Patrik lahtise šokolaadipiruka, Kaja kahe erineva kreemiga šokolaadikoogi, Jüri möllas Vana Tallinna likööri, šokolaadi ning toorjuustuga, Marleen šokolaadiküpsistega, Getter plaanis teha kahe šokolaadi fondantivaarikakastmega, Kristiina aga hakkas valmistama luksuslikke roosivee tassikooke. Rauno kindla peale välja ei läinud, vaid riskis keeruka ja ajamahuka šokolaadivahukoogiga. Jüri aga unustas ahju sisse panna ning hakkama tuli saada oluliselt vähesema ajaga.

Koogid rohkem või vähem valmis, saabus kohtunikel hindamisaeg. Triinu sai kiita keedukreemi ja tumeda šokolaadi maitsva kombineerimise eest kuid üldtulemus oli igavavõitu. Marleeni küpsised olid esialgu küll kui vabrikust tulnud – välimuselt identsed ja perfektsed, aga kuivad ja puised. Rauno šokolaadililleline kook oli mõnusalt mõrkjas ja hea, kuid mousse ebaõnnestus täielikult. Leige ahjuga toimetanud Jüri kartis hirmsasti läbikukkumist, kuid õnneks oli teose maitse suurepärane! Stanislav sai hästi hakkama kapriisse roosimoosi kasutamisega. Alari hinnangul suisa parim šokolaadikook, mis ta söönud on. Getteri koogid olid veidi magusad, kuigi vaarikas andis vajaliku särtsu. Kookide konsistents oli aga täiuslik - Imre Kose sõnul suisa restoranivääriline magustoit. Kaja katris, et kook tuleb lääge, tuli aga hoopis soodane. Triin sai kiita töö keerukusastme eest. Kristiina serveeris aga suisa kunstiteose. Uuendusliku teose, mis rõõmustab omapära, maitse ja välimusega. Koolipoiss Patriku piruka puhul sai kiita krõbe ja mure põhi. Angeelika hindas tööd hindele 5+.

Tehniliseks ülesandeks oli sel korral saiavorm! Seda magustoitu olid telgis paljud küll söönud, kuid valmistanud polnud keegi. Triinul kees piim üle, kuid see polnud veel kõik – ta kasutas ka kogu suhkru kastme sees ära ja peale puistamiseks ei jäänudki midagi!

Saiavormide hindamisel moodustus järgmine pingerida: kaheksandale kohale maandus suure kolinaga saarlane Kaja, seitsmendale üliõpilane Triin, kuuendaleprogrammeerija Getter, viiendale maamees Jüri. Kõige lähemale Angeelika saiavormile sai Stanislav. Saiavormide meistrivõistluste üldvõidu viis koju Patrik. Päeva parimaks saigi sel korral Patrik ning koju läks soodamaitselise koogi ja rasvanüansiga saiavormi autor Kaja.

„Eesti parim pagar“ on järelvaadatav TV3 Playst!

Kommentaarid puuduvad