Homme
25. juun
17...23
7...15
Ülehomme
26. juun
16...24
10...16

TV3

Pressinõukogu andis "Kuuuurijale" õiguse

10:37 08. juuni 2018
Autor: BNS

Pressinõukogu arutas Tauno Nikkeri kaebust TV3 saates "Kuuuurija" näidatud saatelõigu peale ja otsustas, et saates ei rikutud head ajakirjandustava.

"Kuuuurijas" 5. märtsil eetris olnud saatelõik räägib Kaitseliidu valvuritest, valvatavatel objektidel valitsevast korralagedusest ja väidetavast ahistamisest.

Tauno Nikker kaebas pressinõukogule, et saates avaldati tema kohta valeinfot. Kaebaja ei ole rahul, et ajakirjanik sisenes luba küsimata tema tööruumidesse ja käitus provotseerivalt. Samuti ei ole kaebaja rahul, et ajakirjanik tema väiteid ei uurinud ja esitas need saates endale sobival moel.

TV3 vastas, et saates ei ole Nikkeri kohta valeväiteid esitatud. TV3 märkis, et saatetegijad ei tunginud kaebaja eluruumidesse ega riivanud kaebaja privaatsust, sest intervjuu viidi läbi avalikus kohas. TV3 leiab, et kaebaja intervjueerimine oli õigustatud. Ka lisas TV3, et kaebajaga üritati saada ühendust e-maili teel, kuid kuna saatejuht temalt vastuseid ei saanud, otsustati kaebaja üles otsida ja intervjueerida. TV3 märkis, et kaebaja kiri loeti saates ette küll osaliselt, kuid selle sisu ei moonutatud ja seda ei kommenteeritud. Ette loeti saate teema seisukohalt olulisemad osad.

Pressinõukogu otsustas, et TV3 ei rikkunud 5. märtsil eetris olnud saates "Kuuuurija" ajakirjanduseetika koodeksit. Pressinõukogu hinnangul sai kaebaja sõna. Pressinõukogu leiab, et kaebaja kirjast loeti ette olulisemad faktid, ülejäänud tekst oli samal ajal ekraanil näha.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Kerro kuu
Mida toob juunikuu Sinu tähemärgile?