Täna
24. juul
20...28
10...18
Homme
25. juul
20...28
13...18

TV3

„Sotid selgeks“ täna: Tartu maantee ääres elaval vanahärral laguneb maja, abilinnapeal on aga tähtsamat teha!

13:00 05. veebruar 2019
Autor: TV3

Marek Lindmaa toob täna õhtul TV3 eetrisse „Sotid selgeks“ põletavad teemad. Reset.ee internetipoest ostetud kaup ei vastanud reklaamis kirjeldatule ning Mõigu härra Tartu maantee äärne maja laguneb – linnavalitsus aga väldib härra appikarjeid. Kas Marek suudab neile olukordadele mõistlikud lahendused leida?

Saate esimene lugu räägib internetipettusest. Paul tellis Reset.ee ostukeskkonnast pesumasina ning kuivati. Internetipoe lehel oli kirjas, et mõlema masina sügavus on 60 sentimeetrit. Masinaid kohale asetades selgus aga tõsiasi, et mõõdud mis internetilehel väljatoodud ei vasta tegelikkusele. Tagastamine ei oleks tohtinud olla probleem, sest isegi Reset.ee lehel on tagastamise kohta kirjas, et Tellijal on õigus põhjust avaldamata 15 päeva jooksul tellitud kauba kättesaamisest lepingust taganeda ning kaup ümber vahetada või tagastada. Kaupa võib proovida ja sellega tutvuda, et veenduda selle sobivuses või mittesobivuses, kuid proovimise käigus tuleb tagada kauba ja selle pakendi minimaalne mõjutatus. Proovimine aga tähendab samaväärset kasutust nagu on tavaks jaekaubandusasutustes enne ostu sooritamist. Nt. kohvimasinaga ei tohi valmistada kohvi, muruniidukiga ei tohi niita muru, arvutil ei tohi käivitada tarkvara jne. Kuigi Tarbijakaitseamet ning juristid kinnitavad, et Reset.ee-l on kohustus kas kaup tagasi võtta, välja vahetada või kompenseerida, siis Reset.ee seda tegema ei ole nõus, vaid soovitab kliendil kohtusse pöörduda. „Sotid selgeks“ läks koos Pauliga Reset.ee kontorisse probleemi lahendama ning õhtuses saates selgubki, millisele järeldusele jõuti.  

Teine lugu toob vaatajani 83-aastase härra Ivo Nõgisto mure. Tema Tartu maantee ääres asuv maja laguneb tänu kanalisatsiooniluukidest ülesõitvatele autodele. Lagunev maja ei ole aga härra ainus mure. Ta soovib linnaisadelt ka vastuseid kevadel ning suure vihmaga uppuvate tänavate kohta. Kui „Sotid selgeks“ võttis ühendust abilinnapeaga siis selgus, et abilinnapea Kalle Klandorfil on palju raskemaid teemasid lahendada kui ühe vanahärra lagunev maja. Loetakse ette ka kirjavahetus õiguskantsler vanemnõuniku Aare Reenumägi ning Abilinnapea Kalle Klandorfi abi Karin Mikiveri vahel.

„Sotid selgeks“ täna kell 20.00 TV3s!


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob juulikuu Sinu tähemärgile?
Kerro kuu