Homme
22. mai
16...27
9...16
Ülehomme
23. mai
13...23
10...15

TV3

Video! Mihkel Raud selgitas otse-eetris välja, kas Yana Toom või Eerik-Niiles Kross on luureteenistuses! 

14:52 22. veebruar 2019
Autor: Seitsmesed

Mihkel Raud selgitas otse-eetris välja, kas Yana Toom või Eerik-Niiles Kross on luureteenistuses! Video!

Eilses TV3e “Kolmeraudses” debateerisid valimistel idavirumaalaste häälte pärast konkureerivad keskerakondlane Yana Toom ning reformierakondlane Eerik-Niiles Kross.

„Te kandideerite teineteise vastu samas valimisringkonnas, milleks on Ida-Virumaa. Te olete justkui täiesti kaks vastandlikku poliitikut. Ometi on teil ka absoluutselt selge ühisosa – te mõlemad töötate ühe välisriigi luureteenistuses, vähemalt oma poliitiliste oponentide hinnangul. Eerik, sina kui luurespetsialist, mis sa arvad, millal ja kuidas täpselt toimus Yana värbamine FSP-sse. Kas siis kui temast oli juba saanud eesti mõjukaim vene poliitik või infiltreeriti operatiivsete ülesannetega kohe alguses struktuuridesse?“ küsis Raud.

„Pigem mitte FSP ei värbanud Yanat, vaid Yana värbas FSP. Mulle tundub, et ühel hetkel võis paljudele FSP-s tunduda, et oleks päris tore, kui selline poliitik nagu Yana Toom teeks selliseid asju, mis oleks neil kasulikud. Ma arvan, et see pole lihtne värbamissuhe, vaid vastastikune lugupidamine teataval määral. Toom on piisavalt iseseisev poliitik, et ta nii lihtsalt mingeid instruktsioone ei võta. Ta teab täpselt, mida ta teeb ja kui tal on FSP-ga ühishuve ja mõnikord võib neid ette tulla, siis ta talitab targasti,“ sõnas Kross.

Mihkel oma küsimusele, et kas Yana Toom on kunagi kohtunud FSP agentidega ja arutanud koostööd, vastust ei saanud. „Aga Eeriku portfell on oluliselt mitmekesisem. Teda võib kahtlustada koostöös erinevate riikide luureteenistustega. Eerik, kellele sa raporteerid?“ küsis Raud.

„Ma olen töötanud mitme võõrriigi luurega koostöös, aga ainult Eesti huvides,“ vastas Kross.

Lisaks Yana Toome ja Eerik-Niiles Krossi põnevale intervjuule tutvustas ka EKRE noorteühenduse Sinine Äratus esimees Ruuben Kaalep noorte konservatiivide maailmavaadet. Suurfilmi “Tõde ja õigus” esilinastuse järel intervjueeris Mihkel Raud filmi režissööri Tanel Toomi ja produtsenti Ivo Felti. Muusikat tegi aga Gram-Of-Fun.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Kerro kuu
Mida toob maikuu Sinu tähemärgile?