„Naabrist parema“ kaootiline algus: koerakarvad seinavärvi sees ja ehitusnõu küsitakse nii vanematelt kui ka Youtube’lt!

Eile õhtul jõudis TV3 eetrisse „Naabrist parem“ uue hooaja teine episood ning peamiseks ülesandeks olid maalritööd, mille tõelisel kvaliteetne õnnestumine on kogu kujunduse alustalaks.

Esmalt said naabrid oskused proovile panna oma unistuste kodu kõige väiksemas toas, mille värvimiseks oli aega 4 tundi. Naabrite usinat tegutsemisindu ei pärssinud fakt, et õnnestumise aluseks võiks tegelikult olla hästi läbi mõeldud plaan. Tegudele tormanud paarid olid endas küll kindlad, kuid kohati maksis kiire tempo ka kvaliteedis kätte. Ehitusnõu küsiti nii vanematelt kui ka vaadati Youtube’st videoid, kuid lõppude lõpuks oli oluline ikka oma kätetöö – ühe pere värskelt värvitud sein oli täis ka koerakarvu.

Samas ei tohtinud töötempot ka kuigi palju alla lasta, sest üllatuslik tapeetimisülesanne lõi vähesedki tehtud plaanid sassi. Poest koju jõudnud, said nii korter 1 – suurpere – kui korter 3 – ema ja tütar – aru, et on suuremas hädas kui ette kujutasid, sest lisaks tapeetimisele tuli ka uuesti poereis ette võtta. Ununenud olid mõned vahendid, mis aga tundusid täiesti hädavajalikud. Suure pere ema Kersti korterist 1 jõudis poodi minnes aga vaid autosse istumiseni, sest esimene lumehang pidurdas auto määramata ajaks paigale. Ema ja tütre plaanid korteris 3 jäid aga venima kadunud autovõtme tõttu. Samas tundus, et just neile paaridele võiks varasem värvimiskogemus võistlusel kasuks tulla. Kõige kiiremalt kulges aga Kristeli ja Hendriku töö korteris 4. Kaks kihti värvi ja täiesti arvestatav hulk tapeedipaane sai nelja tunni jooksul seina, seda küll nii mõnegi krõbedama sõna saatel. Suurema värvimiskogemusega Kristel andis Hendrikule seinapindade värvimisel vabad käed ja keskendus ise äärtele ning nurkadele. Hendrik alustas tööd entusiastlikult, nagu Youtube’is ikka tehakse. Pärast viimistlusekspert Triin Türki käest saadud nõuandeid sujus värvimine aga veelgi paremini, sest selgus, et kvaliteetse tulemuse saamiseks polegi vaja seinal slaalomit lasta, vaid pigem mõõdukas tempos järjepidevalt tegutseda. Raido pidi korteris 2 saama värvimismängu esimeses pooles hakkama üksiküritajana, sest tema paarilist Kirsikat ootasid koolis õpihimulised lapsed. See kiire tegutsemisega harjunud meest aga ei heidutanud ning naise kohale jõudmise ajaks oli tuba juba peaaegu täielikult värvitud ja keskenduda tuli tapeetimisele. Kirsika vanemate käest saadud nõuannete abil jõudsidki noored tartlased vajalikud seinad peaaegu tapeeditud.

Korteris number 1 ei jäänud Kersti lumehange sõitmine aga selle päeva ainsaks õnnetuseks, sest kus juhtub, seal juhtub kohe mitu korda ja järjest hullemini. Võistluse lõpupasuna ajaks olid nende värvitava toa roosad seinad kohati koerakarvased, toa nurkades oli aga näha vigu kahe erineva värvi lahus hoidmisel. Värvi oli sattunud ka sinna, kus seda olema ei peaks. Samuti oma võistluse kahe erineva värvi kasutamisega keeruliseks teinud Catrin ja Birgit jõudsid võistluse lõpuks küll seina saada vaid ühe kihi värvi, kuid likvideerida ka suuremad tekkinud vead. Tapeedi seina saamisel jäi nende tulemus küll kõige kesisemaks, sest viimasel sekundil enne lõpupasuna kõlamist suutsid nad vaid ühest servast ja vaid ühe paani mingil määral seina külge saada.

Kuldse roseti teenisid värvimismängu eest Kristel ja Hendrik, kelle töö oli samaaegselt kvaliteetne ja kiire. Oma esimese punase kaotusrosetini jõudsid aga suures kaoses töötanud Kersti ja Vallo, kes ise hindasid tervet võistluse päeva ühe paari jaoks kõige halvemaks “Naabrist parema” ajaloos.

„Naabrist parem“ saadet saab järele vaadata TV Playst: https://tvplay.tv3.ee/naabrist-parem/

Kommentaarid puuduvad