Täna Laseris: Mihhail Kõlvart: auto on staatusesümbol ja sellega sõitmist ei tohi piirata!

TV3

Täna, mil avati esimene etapp Reidi teest, mille puhul suurim kriitika on see, et see toob metsikult palju autosid kesklinna, teatab Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart õhtuses “Laseris”, et auto on Eesti inimese jaoks oluline staatusesümbol. 

Kui arenenud linnades ärgitatakse inimesi kesklinnas liikuma jalgsi ja rattaga, tahab Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kesklinna hoopis autoteid laiemaks ehitada. 

“Auto ei ole ainult transpordivahend, vaid see on ka staatusenäitaja,” toob Kõlvart välja põhjuse, miks inimesed pole valmis autost loobuma. “Kedagi pole võimalik vägisi õnnelikuks teha.” 

Saatejuht Marii Karell oponeerib selle peale: “Vabandage, aga autoteede linnas laiemaks ehitamine annab täpselt sama efekti, mis talvel külmaga püksi pissimine – korraks on hea, aga edasi läheb veel halvemaks!” 

Kõlvart vastab: “Ma pole proovinud, aga võib-olla see nii on jah.”

“Laser” kutsus Mihhail Kõlvarti intervjuule, et pärida, miks me elame ohtlikus linnas, sest rohkem autosid tähendab rohkem liiklusõnnetusi jalakäijate ja ratturitega. Selle kurvaks tõestuseks on sellesuvised õnnetused, kus tuntud inimestega on juhtunud kaks rasket liiklusõnnetust linnaruumis. 

Miks linnavalitsus ei vastuta ohutu linnaruumi eest ja kas nad üldse saavad aru, mida ohutu linnaruum tähendab, seda küsib “Laser” juba täna õhtul kell 20:00 TV3s.

 

Kommentaarid puuduvad