Täna “Laseris”: Minister Kingo tahab idufirmade seas korra majja lüüa

TV3

Väliskaubandus ja IT-minister Kert Kingo sai kohe ministriameti alguses kuulsaks selle poolest, et ei soovi välismaal käia ega inglise keeles rääkida. Sel sügisel on minister otsustanud aga ette võtta idufirmanduse ja seal korra majja lüüa ning kindlaks määrata kui kaua üks ettevõte ikka võib olla start-up. “Ei saa olla start-up kui ta on 10 aastat juba tegutsenud ja ärimudel on valmis,” on Kingo kriitiline. 

Kuigi võib tunduda, et tegelikult pole vahet, mismoodi üks firma end nimetab, peaasi, et nad tegutsevad, siis Kingo nii ei arva. “Aga ikkagi tekib küsimus - mille poolest nad siis erinevad tavalisest ettevõttest? Miks ta siis kohe ei võiks tavaline ettevõte olla, äriühing? Miks ta nimetab end startupiks,” küsib minister. Seda, kuidas minister inglise keelt räägib ja mida ta IT-st teab ja arvab, näeb juba täna õhtul kell 20:00 TV3 saates “Laser”.

Teine põletav teema täna õhtuses "Laseris" püstitab küsimuse: kas Eesti magusatootjad süüdi orangutanide hävimises? Ligi 50% Eesti poodides müüdavatest toodetest sisaldavad palmiõli. Nii leiab palmiõli küünaldest, šampoonidest kui ka näiteks eestlaste seas palavalt armastatud Kalevi kommidest ja pea kõikidest poes müüdavatest tortidest. Viimase 20 aastaga on vihmametsade põletamine ja palmiõli istanduste rajamine põhjustanud aga hinnanguliselt 50 000 orangutani hukkumise. 

“Me ei lepi ju Eestis, et põletame metsi, et teha ruumi viljapõldudele, aga kui Indoneesias või Malaisias seda tehakse, siis meile tundub, et mis probleem see ikka on,” on MTÜ Mondo vastutustundliku tarbimise eestvedaja Kristina Mänd eestlaste suhtumise osas kriitiline. Kui hull asi tegelikult on ja kas loodusesõbrad peaksid magusast sootuks loobuma, näeb juba täna õhtul kell 20:00 TV saates “Laser”.

Ekraanile jõuab ka üllatav vastus küsimusele: kumb on rohelisem  - auto või elektritõuks?  Kalamaja hipsterist kuni Lasnamäe pereemani - kõik kasutavad sel aastal elektritõukse. Mis on aga selle miljoneid eurosid maksma läinud äri varjupool? Tänane ”Laser" näitab, et kõik ei olegi nii ilus ja roheline nagu esmapilgul paistab. Kriitikute sõnul on tõuksid igavesed logud ja pidavat kogu aeg katki minema ja õiget äri ei paista üldse kusagilt.  

“Meie oleme väga õnnelikud,” võtab Bolti tootejuht Jevgeni Kabanov tõukerattaäri kokku. “Kui rendifirma ise väidab, et kõik on hästi, siis ilmselt see väga sõltumatu ei saa olla,” on mikromobiilsuse entusiast Glen Pilvre skeptiline. Kas tõesti pole elektritõukerattad loodussõbralikud ja kuidas Bolt oma äriga rahul on, näeb juba täna õhtul kell 20.00 TV3e “Laseris”.

"Laser" täna kell 20.00 TV3s!

Kommentaarid puuduvad