„Laseri” eksperiment: mis vahe on odaval ja kallil tolmurobotil?

Seitsmesed

Robottolmuimejad on turul juba aastaid ning nende hinnad kõiguvad mõnesajast eurost 1600 euroni. Kuidas aga valida see õige? Tänaõhtune “Laser” tuleb appi ja paneb kolm erinevas hinnaklassis tolmurobotit korralikult proovile.

Valge Xiaomi maksab Elisa veebipoes 299 eurot. Omasuguste seas madalast hinnast hoolimata on tal aukartustäratav hulk andureid ja paljude võimalustega mobiiliäpp. 

Must Samsung on tootja väitel “eriti sire ja eriti võimas”. Lisaks näeb ta üsna kosmiline välja ja maksab Euronicsis 450 eurot.  Loomulikult on ka temal olemas ka äpp ning lisaks ka täitsa tavaline vanakooli juhtimispult.

Hinnaskaala kallimat otsa esindab Vorwerk Kobold VR300. See 959 eurot maksev kõrgtehnoloogiline saksa imur suudab väidetavalt ületada kahesentimeetrise takistuse ja saab hakkama igal vaibal. Ka Vorwerki saab ringi liikuma panna nii nupust masinal kui ka äpist.

Kogemus näitab aga, et kõige rohkem probleeme ei teki robottolmuimejate puhul mitte imemise, vaid ringiliikumisega. Tore on, et ma saan ta programmeerida siis töötama, kui mind kodus pole, aga mis siis, kui ta esimese ettejuhtuva serva taha kinni jääb või veel hullem, kogu elamise pea peale pöörab? 

Kas tolmurobotist tõesti ka kasu on või suudab kallis masin abistamise asemel hoopis korraliku segaduse kokku keerata, näeb TV3 saates “Laser” juba täna õhtul kell 20.00.

Kommentaarid puuduvad