“Sotid selgeks” täna: Rootsi tööle kutsunud koolivend tõmbas naha üle kõrvade!

Seitsmesed

Täna toob Marek Lindmaa „Sotid selgeks“ saates rahva ette loo 26-aastasest Pärnus elavast Kristost, kes langes tööpettuse ohvriks.

Nelja lapse isa Kristo otsustas pere heaolu nimel töökohta vahetada ning kunagise koolivenna kuudepikkustele meelitustele järele anda ja Rootsi tööle asuda. Koolivend Andreas lubas pudrumägesid, topeltpalka ning stabiilset tööd kümneks aastaks. Kristo tegigi 2018. aasta kevadel tööandjaga lõpparve ja ostis viimase raha eest pileti Rootsi. Paraku tekkisid juba piletite ostmise ajal probleemid, mis võinuks Kristol häirekellad tööle panna. Nimelt palus värbajast koolivend Andreas osta Kristol kajutikohad nii endale kui ka teistele Eestist värvatud meestele. Põhjenduseks tõi Andreas, et rahade liikumine Rootsi ning Eesti pankade vahel viibib ja vabu vahendeid ettevõttel pole.

Tänaseks ei ole värbajast koolivend Andreas aga Rootsi sõidu kulusid kompenseerinud. Kristo on teinud mehele korduvalt meeldetuletusi, helistanud ja sõnumeid saatnud, kuid vastused on jäänud saamata.

„Sotid selgeks“ on TV3s täna kell 20.00.

Kommentaarid puuduvad