„Seitsmesed“ esitlevad erisaadet koroonakriisi eesliinitöötajatest

uudised.ee

Täna õhtul näeb TV3s erisaadet „Sõda tundmatu vaenlasega“, kus ööpäeva jooksul jälgitakse koroonakriisi ajal eesliinil töötavat kolme inimest – Kuressaare haiglasse appi läinud meditsiinitudengit ja ajakirjanikku Angelat, Omniva kullerit Raidot ning kiirabitehnikut Andot. 

Erisaate toimetaja Liina Kanarbiku sõnul on kõigi kolme panus võitluses epideemiaga olnud hindamatu.

Angelat, Raidot ja Andot ühendab see, et ajal, kui koroonaepideemia Eestis lahvatas, polnud neil võimalust koju varju jääda, vaid nad läksid sõna otseses mõttes rindejoonele, et viirus alistada. 

Igaühel neist on võidelda oma lahing. Raido seisab selle eest, et inimestel oleks võimalikult vähe vaja toast väljas käia ja toimetab neile nii toidu- kui ka esmatarbekaubad kätte.

Angela on kohalikus lehes toimetaja ja samal ajal õpib Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis meditsiiniõeks. Kui tema kodusaarest Saaremaast sai riigi suurim koroonakolle ja naise kursusekaaslane talle helistas, et äkki ta saab tulla kaheks päevaks haiglasse appi, kuna viirus murdis järjepanu ka kliiniku töötajaid, oli Angela kohe nõus. Kahe päeva asemel on ta aga Kuressaare haiglas veetnud loendamatu hulga tunde. 

Ando on karastunud mees, ent kui koroonaviirus Eestisse jõudis, jagus paanikat ja muret ka tema kodukanti Jõhvi. Kiirabitehnikuna ja kaitseväe parameedikuna on töökoormus kordades suurem – väljakutsete hulk on tõusnud, sest inimesed kardavad koletut viirust. 

„Neid inimesi, kes iga päev meie heaolu eest seisavad, on tuhandeid. Me ei tunne nende nägusid ega tea nende nimesid, kuid nemad võitlevad eesrindel meie eest ja seda ei tohi unustada. Aitäh neile!“ ütleb erisaate toimetaja Liina Kanarbik. 

„Seitsmeste eri: sõda tundmatu vaenlasega“ on TV3s täna kell 19.30.

Kommentaarid puuduvad