Smith vs Teixeira: karastunud võitlejate kompromissitu UFC lahing

uudised.ee

Pea kogu spordimaailm on pandeemia tõttu seiskunud, kuid UFC ülekanded lähevad täie hooga edasi. Neljapäeva varahommikul on oodata intrigeerivat lahingut USA-s, Jacksonville´is. Ürituse põhimatš on kahe kõrge kaliibriga võitleja vahel: ameeriklane Anthony Smith ja brasiillane Glover Teixeira.

Põhiprogramm algab neljapäeval kell 4 Eesti aja järgi ja seda kannavad üle telekanal TV3 Sport ning voogedastuslatvorm Go3.tv. Telekanali ülekandel on eestikeelsed kommentaarid, veebis on võimalik matši vaadata ka ingliskeelsete kommentaaridega.

Smith ja Teixeira lähevad vastamisi poolraskekaalu kategoorias (83,9 kuni 93kg). Mõlemad olid kord sammu kaugusel maailmameistritiitlist, kuid kaotasid otsustavas lahingus samale mehele, kuulsale John Jonesile. Neljapäevase matši võitjal avaneb taaskord võimalus meistrivööle pretendeerida.

31-aastane ja 193cm pikk Smith on profikarjääri jooksul võitnud 31 matši (neist 17 nokaudiga) ja kaotanud 14 korral. Viimasel kohtumisel 2019. a juunis võitis ameeriklane rootslast Alexander Gustafssoni. 2019. a märtsis kaotas ta Jonesile. Smith on UFC poolraskekaalu edetabelis 3. kohal.

Endine professionaalne maadleja Teixeira on 40-aastane, kuid tõeline sõdalane ja näitas enne pandeemia puhkemist väga head vormi, võites kolm matši järjest. Viimases duellis eelmise aasta septembris sundis brasiillane alistuma ukrainlase Nikita Krylovi, kes on nüüd UFC edetabeli kümnes, Teixeira on seal 8. kohal.

188cm pikk Teixeira on profikarjääri jooksul saanud tähistada 30 võitu ja vastu pidanud võtma 7 kaotust. Smithiga identselt on ka brasiillane 17 matši nokaudiga lõpetanud. Ürituse põhimatš Smithi ja Teixiera vahel toimub Eesti aja järgi orienteeruvalt kell 6 hommikul. Enne seda on võimalik nautida nelja, peamiselt Ameerika osalistega matši.

Ben Rothweil ja Ovince Saint Preux võitlevad raskekaalu kategoorias (93 – 120,2 kg), kergkaalus (65,8 – 70,3 kg) Alexander Hernandez ja Drew Drober, kääbuskaalus (56,7 - 61,2kg) Ricky Simon ja Ray Borg, keskkaalus (77,1 – 83,9 kg) Karl Roberson ja itaallane Marvin Vettori.

Kommentaarid puuduvad