Voogedastusplatvormile Go3 jõudis 90ndate Leedu maffiast jutustav sari

uudised.ee

Baltikumi suurimasse voogedastuskeskkonda Go3 jõudis nädalavahetusel platvormi enda esimene originaalsari. Leedus filmitud ja seal ülipopulaarseks osutunud sari on nüüd nauditav ka eestikeelsete subtiitritega. 14 osalises sarjas näeb tuntud Leedu näitlejaid, kes toovad meie ette loo riigi 1990. aastate julmast allilmaelust.

1990. aastate algus äsja iseseisvunud Leedus. Vabariigi poliitikas, majanduses ja allilmas valitseb kaos. Rahva igapäevaelu kontrollivad suurel määral kuritegelikud grupeeringud, kes abitu valitsuse ja hirmul kodanike kõrval end võitmatutena tunnevad.

Sarja esimese hooaja keskmes on Vilniuse üks võimsamaid grupeeringuid hüüdnimega "Püütonid“. „Püütonite“ eesotsas on Dadjani perekond, keda ametlikult juhib keevaline David. Tegelikkuses on jõugu liidriteks Davidi vaikne nõbu Max ja tolle isa Nikolai, kes on maffiaperekonna Ristiisa ja Maxi nõuandja.

14 episoodist koosneva seriaali loomisel saadi inspiratsiooni tõestisündinud lugudest. Lisaks kaasahaaravale sisuliinile võlub sari ka ajastutruu atmosfääriga, mis saavutati autentsete dekoratsioonide, interjööri, riiete ja autodega.

Peategelast Max Dadjani mängib auhinnatud teatrilavastaja ja näitleja Aleksandras Špilevojus. Jõugu sümboolse juhi David Dadjanise rollis on tuntud vabakutseline näitleja ja lavastaja Mykolas Vildžiūnas. Ristiisa Nikolai Dadjanise rollis näeme Leedu kõrgeima teatriauhinnaga pärjatud vanameister Liubomiras Laucevičiust, kes on mänginud rohkem kui 70 teatrirollis ja 50 filmis. Äramärkimist väärib ka Ameerika agenti kehastav näitleja Jonas Kalėda, kes on aastaid töötanud politseiuurijana.

Krimiseriaali „Jõugusõjad: püütonid“ esimest hooaega näed eksklusiivselt vaid Go3-s: https://go3.tv/series/jougusojad-puutonid,serial-1671118

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=c2W02vvKa54[/embed]

Kommentaarid puuduvad