7 fakti sarja “Teadmata kadunud” esimese hooaja kohta

uudised.ee

Ameerika Ühendriikide kultussarjal “Teadmata kadunud” on kokku 121 osa, mis jõudsid teleekraanile 2004. aasta septembri ja 2010. aasta mai vahel.

Tegemist on üleloomuliku ja sci-fil põhineva looga, kus traagiline lennuõnnetus teel Sydneyst Los Angelesse jätab 48 ellujäänut tõelisele “Robinson Crusoe” tüüpi üksildasele saarele Vaikses ookeanis. Esimeses hooajas näeme grupi juhi, vaevatud kirurgi dr Jack Shephardi rollis Matthew Foxi (“Meie oleme Marshall”), Hugo “Hurley” Reyesi kehastab Jorge Garcia (“Alcatraz”, “Hawaii 5-0”), põgenik Kate Austenit mängib “Kääbiku” triloogiast tuntud Evangeline Lilly.

Samuti löövad kaasa telesarjade austajatele tuntud näitlejad nagu Naveen Andrews, Emilie de Ravin ja Josh Holloway. Et “Teadmata kadunute” fännid saavad sarja nüüd nautida ka Baltikumi voogedastusteenuses Go3, kaevasime välja mõned vähem tuntud faktid sarja sündimise kohta. 

 

  1. Üleloomulikud jõud – Ilmselt on igaüks märganud, et “Teadmata kadunud” ei ole kõige realistlikuma sisuga sari, ent see ei väljendu ainult jääkarudes või müstilises “Smoke monsteris”, kes saareelanikke terroriseerib. Lisaks sellele väljendub seriaali üleloomulikkus näiteks huvitavas asjaolus, et kuigi veedavad lennuõnnetusest pääsenud üksikul saarel aastaid, ei ole kunagi näha, et ühelgi naisel kasvaks kaenla all karvad või oleks kulmud kitkumata. Tõenäoliselt on saarel töökorras ja elujõuline kõigi mugavustega ilusalong! 

 

  1. “Teadmata kadunud” elab edasi – sarja stsenarist Carlton Cuse ja looja Damon Lindelof on avaldanud lootust, et “Teadmata kadunud” saab mõttelise järje, ent kui see peaks sündima, ei soovi nad ise selles kaasa lüüa. Cuse loodab, et sellisel juhul ei kaaperdata vanast sarjast tegelasi ega tooda neid mingil põhjusel taas ekraanile, sest autorid nägid loo lõpu kallal palju vaeva ja üritasid tegelastele loogilise lõpplahenduse leida. 

 

  1. Järjelood – Kate Austenit kehastanud Evangeline Lilly on öelnud, et tema meelest ei tohiks “Teadmata kadunud” järge üldse saada. Ta on ka “Tähesõdade” suur fänn, aga on selle filmisaaga osas samal arvamusel, Lilly meelest võib igasugusele loole uute osade tegemine vanemad devalveerida. “Tähesõdades” on see tema meelest nii läinud ning ta loodab lihtsalt, et “Teadmata kadunutega” sama ei juhtu. 

 

  1. Esimene – Esimene näitleja, kellele pakuti saates kindel roll, oli “Vampiiripäevikute” südametemurdja Ian Somerhalder. Samuti oli ta esimene karakter, kes autorite käe läbi ekraanil oma otsa leidis. 

 

  1. Raha, raha, raha – Paljalt esimese kaks tundi kestva episoodi maksumus oli väidetavalt lausa 13 miljonit dollarit. 

 

  1. Tegelaste sünd – Paljud rollid loodi alles pärast castingut, sest kui sarjale näitlejaid valima hakati, ei olnud stsenaarium veel valmis. Näiteks teadis sarja üks loojatest, “Tähesõdade” nüüdne isa J. J. Abrams pärast “Curb Your Enthusiasm” seriaali nägemist, et tahab kindlasti, et Jorge Garciale oleks siin roll. Algselt luges Garcia Sawyeri rollile, ent hiljem kirjutati talle Hurley osa temast enesest lähtuvalt. Samuti läks Yunjin Kimiga, kes algselt luges Kate’i rollile, ent autoritele oli näitlejanna sedavõrd sümpaatne, et nad lõid tegelase Suni esmamulje järgi, mis Kim neile prooviesinemisel jättis.

 

  1. Auhinnad – Kuueaastast eetriaega on pärjatud kümnete auhindade ja nominatsioonidega. Näiteks pälvisid nad kokku 12 nominatsiooni Emmy auhindadele, millest 6 ka võideti. 2006. aastal nomineeriti Matthew Fox parima peaosatäitja draamas Kuldgloobusele ning 2007. aastal nomineeriti Evangeline Lilly telesarja parima näitlejanna samale auhinnale. 

 

„Teadmata kadunud“ Go3-s: https://go3.tv/series/teadmata-kadunud,serial-1484950

Kommentaarid puuduvad