Kossulahing, kus eestlased peaaegu Leedu koondist võitsid

uudised.ee

Eesti koondis demonstreeris oma raudset kaitset ja peaaegu alistas Leedu, ühe Euroopa tugevaima meeskonna. See pingeline mäng leidis aset 2015. a Euroopa meistrivõistlustel. Leedukad lahkusid turniirilt hõbemedalitega vaid nädal pärast 64:62 lõppenud lahingut.

Seda dramaatilist mängu näeme uuesti sel pühapäeval kell 21.30 kanalil TV3 Sport ja veebis go3.tv. Uute kommentaaridega vürtsitavad ülekannet otse-eetris Tarmo Paju ja Rauno Pehka.

Leedu meeskonda viis meeleheiteni meie ääremängija Janar Talts, kes tabas 20 punkti. Kristjan Kangur lisas talle 9. Endine Žalgirise liige Siim-Sander Vene polnud väga edukas. Ta tabas vaid kaks viset 11-st ja tõi meeskonnale 4 punkti.

Võitjatele tõi 15 punkti ja 10 lauapalli Jonas Mačiulis. Antanas Kavaliauskas tabas 14 punkti. Domantas Sabonis, kes alles liitus rahvuskoondisega ja praegu mängib NBA-s, kogus tookord vaid 2 punkti. Kerge vigastuse käes kannatanud Jonas Valančiūnas ei saanud Leedu koondist aidata.

Kolme veerandi järel juhtisid eestlased kahe punktiga, kuid leedukad napsasid võidu viimasel minutil. Leedukad viskasid mööda 8 vabaviset 32-st, samas kui eestlased eksisid vaid korra 16 vabaviske jooksul. Leedu võidu otsustas üleolek lauapallide hankimises 36:26.

Lisaks Eestile alistas Leedu tol aastal ka Ukraina, Läti, Tšehhi, Gruusia, Itaalia ja Serbia, kuid jäi alla Belgiale ja finaalis Hispaaniale. Leedu meeskonna turniiri parim oli Valančiūnas keskmiselt 16 punktiga mängu kohta. Mantas Kalnietis tabas keskmiselt 10,6 punkti ja tegi 7,8 korvisöötu.

Eesti koondise parim mängija oli Gregor Arbet, kes tabas keskmiselt 11,6 punkti, Janar Taltsil oli sama näitaja 10,4.

Eesti meeskonna jaoks oli see viies Euroopa meistrivõistluste finaalturniir. Meie koondis pidi tunnistama Tšehhi, Belgia ja Läti paremust. Võita õnnestus Ukraina koondist ja kokkuvõttes viidi koju 20. koht 24 koondise seast.

Kommentaarid puuduvad