Täna
11. aug
17...22
9...17
Homme
12. aug
17...22
8...16

Sport

Ära maga maha: Riia Dinamo eepiline comeback!

Foto: Pressimaterjal/TV3
13:18 12. juuni 2020
Autor: uudised.ee

Selle reede õhtul on programm lihtne ja konkreetne – pane saun küdema, siis televiisor käima, vaata ära Riia Dinamo läbi aegade parim mäng KHL-is ning siis saad rahuliku südamega lavale minna.

Tegelikult olid enne seda mängu väikesed võnked olemas, et Riia tiimil on enneolematu vaib sees – just suudeti võõrsil alistada hiljem Gagarini karika võitnud Magnitogorski Metallurg, siis tuldi koju ja jaksati võidukalt välja tulla 1:4 kaotusseisust Jekaterinburgi Avtomobilisti vastu. Kõik tundus olevat ilus, helge ja pilvitu ning need paar nädalat seda ka olid.

Samas läks sel hooajal – 2015/2016 kõik kõige pehmemalt öeldes „aia taha“ – play off’ist jäädi lõpuks ulmelisele kaugusele, jaanuari alguses lasti lahti nimekas soomlastest peatreenerite tandem Kari Heikkilä – Raimo Helminen. Lisaks kaubeldi enne üleminekuakna sulgemist arvatavasti kasuga maha nii mõnigi nimekas leegionär, sest polnud enam mõtet neid palgalehel hoida.

Kuid – 2015. aasta oktoobri viimase päeva lõpus tundsid Dinamo mehed end äraütlemata mõnusalt ja usun, et ka uinusid naeratus näol. Vähemalt pisutki rõõmu muidu hallile hooajale.

Kohtumine Hartwall Arenal võimsa ja sitke Helsingi Jokerite vastu ei ennustanud alguses Dinamole mitte midagi helget. Täiesti vastupidi – teise kolmandiku keskel visati neile värav litreid täis ja kõik tundus minevat nii, nagu tabeliseis ja jõuvahekorrad näitasid. Aga elus ei pruugi alati minna nii, et võidab see, kes paberil parem ja seda suutsid Dinamo mehed järjest rohkem vaiksemaks jäänud Hartwallis ka näidata. Ja selle üle tuleb neil kindlasti uhke olla ning küll nad on ka!

Vaata Jokerite ja Dinamo 2015. aasta 31. oktoobri supermängu reede õhtul algusega kell 21.30 kanalist TV3 Sport või veebist go3.tv. kommenteerivad Kaido Kadak ja Vallot Pukk.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!