5 huvitavat fakti nurjatu komöödia “Paipoisid” kohta

uudised.ee

“Paipoisid” on 2019. aasta Ameerika coming-of-age komöödia, režissööriks kultussarja “Kontor” üks stsenaristidest Gene Stupnitsky, käesolev teos märgib tema lavastajadebüüdi.

Filmi loomisele aitas produtsendina kaasa ka komöödiatest “Superbad – ülikõva!”, “Pineapple express” jt tuntud koomik Seth Rogen.  Filmi peategelasi, ulakaid poisiklutte Maxi, Lucast ja Thori kehastavad vastavalt lapsnäitlejad Jacob Tremblay, Keith L. Williams ja Brady Noon. Kolm kuuenda klassi õpilast leiavad end hulga katsumusterohkete seikluste eest, kui tahavad minna poppide klassikaaslaste korraldatud peole. See komöödia jõudis äsja TV3 Film kanalile ja voogedastusteenusesse Go3 (https://go3.tv/movies/paipoisid,vod-1403838), mistõttu otsisime välja mõned huvitavad seigad filmi telgitagustest. Siin nad on!

 

  1. Skandaal juba enne esilinastust – Filmitiim sai ränga kriitika osaliseks, kui kollane ajakirjandus lekitas pildi, kus Keith L. Williamsi tegelase stand-in näitleja (näitleja, keda kasutatakse mõne pearolli etendaja asemel siis, kui vastaval rollil ei ole too hetk ühtki repliiki ja ta ei ole kaamera suhtes näoga) väidetavalt võtteplatsil blackface’i kasutas. Teatavasti on blackface’i tegemine (mida, muide, on ohtrasti kasutatud ka Eesti populaarsetes meelelahutussaadetes) äärmiselt solvav musta nahavärvi esindajatele ning ei ole ei mitte üheski eluvaldkonnas absoluutselt vastuvõetav. Williamsi stand-in ei olnud küll valge rassi esindaja, ent noorest näitlejast tunduvalt heledama nahaga. Õnneks tegi üks filmi tegijatest, koomik-näitleja Seth Rogen skandaali eest ametliku vabanduse ja lubas, et edaspidi selliseid asju ei juhtu.

 

  1. Karm vanusepiir – Ehkki filmi peategelased on vaid kuuenda klassi õpilased, ehk enam-vähem 12-aastased poisid, on film R-piiranguga, Eestis samaväärselt K-14. Selline vanusepiir on seatud seetõttu, et filmis on küllalt palju narkootikumide, alkoholi ja seksiga seonduvat ning vandesõnu. Huvitav, kas lapsnäitlejad jätsid siis filmi esilinastusele minemata?

 

  1. Ema, mida tähendab *****? – Tihtipeale leidus stsenaariumis repliike, mille tähendust või konteksti kolm lapsnäitlejat ei teadnud. Kui nad režissöör Gene Stupnitskylt või produtsent Lee Eisenbergilt mõne sõna tähendust küsisid, keeldusid mehed poiste küsimustele vastamast ja teatasid, et neil tuleks seda oma emadelt küsida.

 

  1. Tremblay kodukool – Filmis kasutati kooli võttepaigana Maxi kehastava Jacob Tremblay enda kooli. Läbi vaadati küll ligikaudu viisteist erinevat kooli, kuid võttemeeskonnale meeldis Tremblay oma enim, samuti oli neile sümpaatne idee sellest, et filmis võiks näidata Jacobi enda koolikappi, kus ta enda õpikud ja muu isiklik sees on.

 

  1. Viisakas poiss! – Thori kehastanud Brady Noon räägib, et vaatamata filmis kasutatud küllaltki roppudele sõnadele ei luba vanemad tal kodus sellist kõnepruuki kasutada. Ka intervjuudes on poiss pidanud paremaks sellised sõnad vandumise vältimiseks tähthaaval välja öelda.

Kommentaarid puuduvad