Neli fakti Margot Robbie uue krimipõneviku “Terminal” kohta

uudised.ee

2018. aastal ilmavalgust näinud “Terminal” on Vaughn Steini (“Z maailmasõda”) kirjutatud ja lavastatud neo-noir triller.

Filmis kohtame tuntud nägusid nagu Margot Robbie (“Mina, Tonya”, “Wall Streeti hunt”), Simon Pegg (“Valusad võmmid”, “Paul”), armastatud sookoll Shrekile hääle andnud ja legendaarset salaagenti Austin Powersit mänginud Mike Myers jpt. 

“Terminal” leiab aset öises rongijaamas ning viib vaataja salapärasele retkele, kus ta kohtab tegelasi täiesti seinast seina: palgamõrvareid ja allilmabosse, aga ka õpetajaid, ettekandjaid ja koristajaid. Loole lisab vürtsi alaline müstikahõng ja kättemaksuiha. 

Sel pühapäeval, 12. juulil kell 21.00 jõuab “Terminal” esmakordselt filmikanalile TV3 Film, mispuhuks otsisime hinnatud noir-trillerist põnevaid seiku, et filmi ümbritsevat saladuseloori veidi kergitada. 

 

1.         Tihe koostöö – “Terminal” ei olnud mitmele näitlejale koos töötamiseks mitte esimene kord. Näiteks on Margot Robbie ja Katarina Cas kolleegid juba aastast 2013, mil ilmus nende ühisfilm “Wall Streeti hunt”. Samuti ilmusid käesolevas filmis osi täitnud Dexter Fletcher ja Nick Moran Suurbritannia 1998. aasta filmis “Lock, Stock and Two Smoking Barrels”. Samuti on varasemalt koostööd teinud Dexter Fletcher ja Paul Reynolds.      

 

2.                  Orwell – Sööklastseenis, kus Annie ja Bill enesetapu üle arutlevad, võtab Annie välja pudeli “Victory Gini” (“Võidudžinn”). See on vihje suurkirjanik George Orwelli šedöövrile “1984”. Just sellenimelist jooki tarbivad tema raamatus nn proled, ehk ühiskonna madalaim klass.

 

3.                  Maailm on väike! – Max Irons kehastab filmis tegelast, kelle nimi on Alfred. Tema isa Jeremy Irons (“Visa hing 3”, “Lõvikuningas”) mängis DC koomiksiuniversumis Alfred Pennyworthi nimelist rolli. Samas filmis astus üles Margot Robbie (Harley Quinni rollis), nagu “Terminaliski”.

 

4.                  “Alice imedemaal” – Trükil Lewis Carrolli “Alice imedemaal” raamatust on filmis oluline roll. Selgub, et tegemist on trükiga, mis koondab endas nii eelmainitud raamatut kui ka selle järge “Alice peeglitagusel maal”. Asjakohastel hetkedel tsiteerivad “Terminali” tegelased tihtipeale mõlemat teost. Samuti keerleb filmis nähtud stripiklubi temaatika raamatust tuntud tegelase, Valge jänese ümber. 

Kommentaarid puuduvad