MotoGP alustab hooajaga sel pühapäeval Hispaanias

uudised.ee

Kas keegi suudab peatada hispaanlase Marc Márquezi domineerimise MotoGP maailmameistrivõistlustel? See on sel pühapäeval algava hooaja suurim küsimus.

Koroonaviiruse tõttu on hooaja algust kõvasti edasi lükatud. Esimene etapp toimus küll 8. märtsil Qataris, kuid seal sõitis vaid Moto2 ja Moto3 klass. Kõige võimsam masinaklass MotoGP pole veel rehve soojaks saanud. Sel pühapäeval, 19. juulil see siiski lõpuks Hispaania etapil juhtub.

Tegu on esimese korraga 2006. aastast kui MotoGP klass alustab hooaega Euroopa etapiga.

Tiitlit kaitseb 27-aastane hispaanlane Marc Márquez (Honda), kellele pole võrdset vastast leidunud viimasel 4 aastal. Kokku on ta võitnud MotoGP klassis kuus maailmameistritiitlit. Eelmisel hooajal võitis ta 12 etappi 19-st ja seega väga veenvalt ka üldjärjestuse.

Seitsme maailmameistritiitliga MotoGP klassis ei saa mainimata jätta ka 41-aastast legendaarset Valentino Rossit (Yamaha). Viimane hooajavõit jääb küll 2009. aastasse, kuid siiski jätkab itaallane karjääri ja suudab noortele konkurentsi pakkuda.

Rossi lõpetas viimase hooaja seitsmendana, tema kaasmaalane Andrea Dovizioso (Ducati) võttis teise koha ja kolmandana lõpetas hooaja hispaanlane Maverick Viñales.

Eksperdid ennustavad, et Marquez on ka 2020 hooaja favoriit, auhinnalistele kohtadele sõidavad ilmselt välja ka teised mainitud sportlased. Kaarte võivad veidi segada hispaanlane Alex Rins (Suzuki), itaallane Danilo Petrucci (Ducati), austraallane Jack Miller (Ducati) ja veel mõned nimed.

Tootjate arvestuses võitis eelmisel aastal Honda, selja taha jäid Yamaha, Ducati, Suzuki, KTM ja Aprillia. MotoGP klassis võistlevad 22 sportlast, kes on jagunenud 11 meeskonda.

Sel hooajal on kavas vähem etappe kui muidu – kõigest 13. Teine etapp peetakse nädala pärast taas Hispaanias, Andaluusia Grand Prix nime all.

Sel hooajal kannab MotoGP sõite üle TV3 Sport 2 kanal ja voogedastusplatvorm go3.tv.

Võistlussõidud algavad pühapäeval kell 11.50 Moto3 klassiga, Moto2 alustab 13.10 ja MotoGP 14.50. Vabasõite ja kvalifikatsioonisõite näeb juba reedel ja laupäeval.

Kommentaarid puuduvad