Galerii! „Naiste sõja“ esimene võttepäev Sausti mõisas: elevus, üllatused ja palju lokke

uudised.ee

Uue ajaloolise draamasarja „Naiste sõda“ esimene võttepäev tõi Sausti mõisa kohale kõik osalejad, kes rõõmustasid taaskohtumise ja uue alguse üle. Mart Sanderi loodud telelugu lubab tõeliselt põnevat vaatamist ning ajaloolisse võtmesse sätitud stiili nautimist; reportaaži kohapealt näeb tänases TV3 „Suvises Duublis“.

„Oleme kaunis Sausti mõisas ja tunne on väga pidulik – kõik algab ju uuesti ning oodata on erilisi üllatusi nii süžeepöörete kui ka näitlejate ridades,“ märkis Sander, kes on nüüdsest ka sarja kostüümikunstnik. Kõik tegelaste rõivad, aksessuaarid, soengud ja muu sarjas kasutatav 1940ndate stilistikaga seotu on Sanderi valida. „Olen spetsiaalselt sarja jaoks koguni mõned maalid teinud, et kõik ikka ajastutruu välja näeks,“ märkis ta.

„Naiste sõja“ esimesel salvestuspäeval osalesid kõik olulised tegelased: proua Kukk (Merle Palmiste), härra Metsla (Andres Dvinjaninov) ning härrasteklubi tüdrukud Alice (Ingrid Margus), Anastassia (Jekaterina Novosjolova), Carola (Mirjam Aimla), Linda (Liisa Linhein), Renate (Gerda Johnson), Vivian (Liisu Krass) ja Monika (Lisette Pomerants). Härrasteklubi neidusid kehastanud näitlejannad olid võtteperioodi alguse üle rõõmsad ning tunnistasid, et kogu õhustik meeldib neile väga ning eriti muidugi kostüümid ja lokkidega soengud.

Go3 originaalsari „Naiste sõda“ algab sealt, kus lõppes parima Eesti telesarja EFTAga pärjatud draamasari „Litsid“. Eesti pinnale jõuab sõda, mis hävitab senise maailma, kuid õudustest hoolimata üritavad inimesed olla õnnelikud - noored naised armuvad, soovides olla kaunid ja armastatud, kuid sõda teeb neist sõdurid, kelle kätes on sageli ka Eesti saatus. Buduaaridest ja magamistubadest saavad lahinguväljad, kus kohtuvad spioonid, reeturid ja kangelased. Proua Kuke härrasteklubisse satuvad mitmed ajaloolised tegelased – Kristjan Palusalu, Georg Ots, Raimond Valgre, lisaks ka kurikuulsad poliitikud, reeturid ja spioonid. Tagasivaadetes saab näha sõjaeelseid päevi, mil Tallinnas käis neidude südameid murdmas 21-aastane tulevane USA president John F. Kennedy ning maailmakuulus kirjanik ja M16 agent Graham Greene. Kogu rahvast raputavad punaterror, juuniküüditamine ja Tallinna kaitselahingud põimuvad ka sarja sündmustega.

Ajaloolise draamasarja „Naiste sõda“ autor, stsenarist, režissöör ja kostüümikunstnik on Mart Sander. Sarja toodab teleproduktsioonifirma BEC ning produtsent on Raivo Suviste. Juba sügisel saab sarja näha Go3 platvormil, TV3 eetrisse jõuab „Naiste sõda“ aga järgmisel aastal.

Meeleolukat lugu „Naiste sõja“ avapäeva salvestuselt Sausti mõisas näeb tänases „Suvises Duublis“ kell 19.30.

 

[gallery ids="375363,375364,375365,375366,375367,375368,375369,375370,375371,375372"]

Kommentaarid puuduvad