“Laser” alustab hooaega: see, mis eksperimendis tomatitega juhtus, võib juhtuda ka inimestega!

uudised.ee

Täna õhtul alustab TV3s Marii Karelli juhtimisel uut hooaega “Laser”, mille avasaate eksperiment politsei kohale toob. 

Nimelt paigaldas „Laseri“ meeskond Tallinna ühe tihedama liiklusega ristmikule tomatid, et illustreerida, kui kiirelt võivad kaitsetud objektid linnaliikluses hukka saada. Eksperimendiga kohapeal tutvunud linnaametnik linnaliikluse turvalisuses probleemi ei näe, kuid korraldab Kaarli puiesteel sellise liikluskaose, et sekkuda tuleb politseil. 

Eksperimendi korraldamise põhjuseks on hirmutav statistika. Nimelt on politsei tänavu registreerinud rekordilise arvu jalgratturiga juhtunud õnnetusi - septembri alguse seisuga 266 õnnetust. Armastatakse öelda, et rattur on ise süüdi, sest pooled neist õnnetustest on ühe ratturi õnnetused, kus rattur on kukkunud, sest sõitis vastu posti, äärekivi või kanalisatsiooniluuki. Tihtipeale unustatakse aga ära, et asja taga on hoopis olematu infrastruktuur, kus rattarajad on liiga kitsad, äärekivid ratturile liiga lähedal ja ohtlikud postid asetsevad keset rattateed. Kui Pariis sai kevadega juurde 650 kilomeetrit eraldiseisvaid rattateid ja linna rattateede korrastamiseks pandi 300 miljonit eurot, siis mida Tallinnas tehti?

Miks on liiklus Tallinnas nii hull, et pärast „Laseri“ eksperimenti saabuvad kohale Tallinna transpordiameti liiklusreguleerija, kolm erinevat tänava puhastusmeeskonda, mööda vurab kuuest autost koosnev MUPO kolonn ning lõpuks sekkub ka politsei?

Kommentaarid puuduvad