„Sotid selgeks“ lahendab talumehe ja linnavalitsuse vahel puhkenud tüli

uudised.ee

Marek Lindmaa juhtimisel uurib tänane „Sotid selgeks“, mis juhtus talumees Ilmari ja Paide linnavalitsuse vahel seoses Vodja-Viisu kergliiklustee ehitamisega.

Nimelt plaaniti üle poole Vodja-Viisu kergliiklusteest talumees Ilmari põllumaadele. Paide linnavalitsus soovis 1,2 hektarit Ilmari väärtuslikust põllumaast ja sellele vastukaubaks pakuti 1,9 hektarilist maalappi otse Ilmari maade vastas teisel pool maanteed.

Kopp löödi maasse ja maha saeti hulga puid, kuigi notariaalselt polnud tehing veel kinnitatud. Selgus, et kümmekond päeva enne ehitustööde algust sai Paide Linnavalitsus Maa-ametilt teate, et tehing jääb katki, sest Ilmari maa hinnati odavamaks ning asendusmaaks pakutud riigimaa kallimaks.

Seejärel algas keeruline ja kohati väga kummaliseks kippuv suhtlus, kus talumees ja linnavalitsus kohe kuidagi ühele meelele ei jõudnud. "Sotid selgeks“ kuulas ära Ilmari jutu, kuid proovides Paide Linnavalitsuselt kommentaari saada, hakati teemat veeretama nagu kuuma kartulit. Kas Paide linnavalitsus sattus maavahetusskandaali ning kuidas olukord lahendada – seda uurib Marek Lindmaa.

„Sotid selgeks“ on TV3s täna kell 20.00.

 

[embed]https://tv3play.ee/play/11012493[/embed]

Kommentaarid puuduvad