Maailma parim naispoksija võitleb pühapäeval UFC puuris

uudised.ee

Kuulus Ameerika võitleja Holly Holm astub sel nädalavahetusel UFC puuri. Legendaarsele veteransportlasele astub vastu võimas mehhiklane Irene Aldan.

Otseülekanne Araabia Ühendemiraatides toimuvalt võistlusõhtult algab kanalil TV3 Sport ja voogedastusteenuses Go3 pühapäeva varahommikul kell 5.30. Enne juba nimetatud vastasseisu näeme ka mitut eelmatši.

Naised lähevad vastamisi kukk-kaalus – kuni 61,2 kg. 38-aastane ja 173 cm pikk veteransportlane Holm on olnud varem UFC maailmameister. Enne MMA-karjääri tegeles ta poksi ja kikkpoksiga. Poksimaailmas oli ta tipptegija. Mõnede ekspertide arvates on ta kõigi aegade parim naispoksija. Ta on ainukene sportlane, kes on samal ajal hoidnud nii poksi kui ka UFC maailmameistrivööd. Poksikarjääri vältel võitis ta 33 matši 35-st.

Viimasel ajal on Holmi hoog veidi raugenud. Viimasest neljast matšist on ta kaotanud kaks. MMA võistlustelt on tal siiski ette näidata 13 võitu (8 nokauti) ja 5 kaotust. UFC edetabelis on ta hetkel teine.

32-aastane ja 173cm pikk Aldana ei ole nii uhke karjääriga, kuid on kõrgetasemeline võitleja. Mehhiklane on UFC edetabeli kuues. Viimastel aastatel on ta näidanud väga head vormi. Aldana on võitnud kaks korda järjest ja viis viimasest kuuest matšist. Kokku on Aldana MMA matšidest võitnud 12 (6 nokaudiga) ja kaotanud viis.

Lisaks põhimatšile Holmi ja Aldana vahel näeb pühapäeval veel mitut eelmatši. Samas kaalus lähevad vastamisi veel kaks naist – hollandlane Germaine de Randamie ja ameeriklane Julianna Pena. 

Keskkaalus (kuni 83,9 kg) üritab ameeriklane Dequan Townsend võita serblast Duško Todorovičit. Raskekaalus (kuni 120,2) läheb Ameerika võitleja Yorgan de Castro vastamisi brasiillase Carlos Felipega.

Kommentaarid puuduvad