Neeme Raua tänases saates: kes on süüdi, kui eestlased end lõhki laenavad?

uudised.ee

Tänaõhtuses Neeme Raua ajakirjanduslikus otsesaates „Tallinna kodanikud“ on teemaks eestlaste võlgu elamine. Stuudios on külalised, kes arutlevad, kas elu laenatud raha eest on ilus või hoopis hukatuslik.

Neeme Raud avab laenutemaatika parimate ekspertide abiga. Tegemist on väga olulise teemaga, sest Eesti keskmine võlgnik on 43-aastane Eesti rahvusest mees, kes elab just Põhja-Eestis, suure tõenäosusega Tallinna piirkonnas, tal on 1-2 maksehäiret, mille kogusumma küündib 2200 euroni – nii selgub Julianus Inkasso tänavusest ülevaatest. Meeste osakaal võlgnike nimekirjas on oluliselt suurem kui naiste. Kui mehi on võlgnike seas 63%, siis naisi on 37%. Samal ajal vastutavad mehed 69% võlgade kogusummast, naised 31%. Kui meessoost võlgniku keskmine võlgade kogusumma on 2408 eurot, siis naistel 1883 eurot.

Kes siis on süüdi, kui end lõhki laename – kas meie ise või laenuandjad? Miks ja kuidas on Tallinn otsustanud laenuprobleemide kätte sattunuid aidata? Stuudios on LHV Panga juhatuse esimees ja Eesti pangaliidu juht Erki Kilu, Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler, pankrotihaldur Toomas Saarma ja Levila juht Daniel Vaarik.

Lisaks uuritakse, miks tunnevad Eesti autorid, et neid kasutatakse ära. Eesti Autorite Ühingu uus juht Vaiko Eplik otsustas korra majja lüüa ja tuleb stuudiosse õigluse jalule seadmist selgitama.

„Tallinna kodanikud“ alustab Neeme Raua juhtimisel TV3 otse-eetris täna kell 22.30.

Kommentaarid puuduvad