„Maskis laulja“ detektiiv Jõekalda: nägin unes Fööniksit!

uudised.ee

Sel pühapäeval saab TV3 vaatajate ees võimsa alguse sügise suurima teleshow „Maskis laulja“ teine hooaeg. Laulunumbriteks on valmis kümme staari, kes on maskeerunud kostüümidesse, mis seekord on varasemast veelgi uhkemad ning mille seas on detektiiv Kristjan Jõekaldal juba oma lemmikud.  

Liisi Eesmaa loodud kostüümides astuvad „Maskis laulja“ lavale Ilves, Draakon, Kalevipoeg, Polaarhunt, Liblikas, Kärbseseen, Saturn, Sebra, Fööniks ja Tulnukas.

„Ma ei saa sinna midagi parata – kuigi kõik kostüümid ja tegelased on väga ägedad, siis mulle sümpatiseerivad eriti just Tulnukas ja Fööniks. Näiteks Fööniks oma pikkade jalgade ja tiibadega mõjutab mind nii väga, et nägin teda unes,“ kirjeldas Jõekalda „Maskis laulja“ esitlusel A.Le Coq Sviidis. 

Koos kaasdetektiivide Brigitte Susanne Hundi, Krista Lensini ja Mart Juurega asub Kristjan Jõekalda nuputama, kes on need kümme tuntud inimest, kes maskide taha peitudes kõigile tuntud hittlaule esitavad. Põnevat mõistatamist jagub ka vaatajatele kodudes. Igal nädalal langeb üks osaline välja ja langetab maski ning alles siis saab avalikkus teada, kes on maskis laulja. Maski langetanud staare näeb esmaspäeviti kell 21 TV3 uutes erisaadetes „Maski taga“. 

Kostüümikunstnik Liisi Eesmaa kommentaarid uute kostüümide kohta: 

FÖÖNIKS

Pikkade peenikeste jalgade ja võimsate tiibadega Fööniksi loomistöö oli keeruline ja aeganõudev. Tiivad kaaluvad üle kümne kilo ning nende laius on ligi 2.5 meetrit. „Kui osalejal on kontsad all ja tiivad üleval, on Fööniksi kõrgus 3 meetrit ning võin kinnitada, et TV3 majas pole nii kõrgeid ja laiu koridore, kus saaks selle kostüümiga vabalt manööverdada,“ märgib Liisi. 

POLAARHUNT

Liisi sõnul teadis ta osalejaga kohtudes kohe, et staari sobiks iseloomustama kas täiesti valget või hõbehalli tooni kostüüm. „Esimene mõte oligi, et võiks olla hunt, kuid mitte lihtsalt tavaline, vaid Polaarhunt, sest sellega sobib sportlik, liikuv ja võitlejahingega inimene.“ Polaarhundi lakaks on 60 vildist oga. 

LIBLIKAS

Õrn ja käsitsi maalitud tiibadega Liblikas valmis tänu suunale, mille andis kostüümi sisse peituv staar. „Märksõnad olid „naiselik, kuid kelmikas“  ning neist kooruski välja kogu Liblika karakter, kusjuures esialgu oli plaanis teha hoopis ööliblikas. Siis aga leidsin kauni kanga, millest sai kere ning sobivad tiivad sai juurde maalitud,“ kirjeldab Liisi Eesmaa. 

SEBRA

„Sebra sees on peidus piisavalt nö monokroomne tüüp, kellele sobib must-valge kostüüm. Lisaks on just see värvigamma seotud asjaga, mida ta oma töös kasutab,“ vihjab Liisi. 

KALEVIPOEG

Kostüümikunstniku kinnitusel on Kalevipojaks lõbus, siiras ja sportlik osaleja, keda Eesti rahvas väga armastab ning nõnda sündiski mõnus eepiline tegelane, kes on stiilselt moderniseeritud. 

TULNUKAS

Tulnuka loomisel kasutati erilist silmakonstruktsiooni, mis võimaldab monosilmal keerata sinna, kuhu osaleja pöörab. Tulnuka kuju on ligi 2 meetrit kõrge, selle sees on tühja ruumi ning ventilaator, et õhk ringi liiguks.

DRAAKON

„Draakoni puhul mõtlesin, et see kostüüm peaks olema väga võluv, maagiline ja nõiduslik, kuid samas tugev,“ selgitab Liisi. Lisaks suurele maskile ja võimsatele silmadele on Draakonil eriline torujas sabaosa, mis keerleb nagu madu ümber osaleja keha. 

KÄRBSESEEN

Kärbseseen on tegelane, kelle kohta annab Liisi põneva vihje: „Ka osalejal endal on väga tugev niidistik!“ Seene kübaraosa läbimõõt on üle meetri. 

ILVES

Ilvese kostüümi peituva osaleja puhul oli Liisi Eesmaal kohe selge, et temast peab saama kaslane: „Mõtlesin, et tiiger või panter, ent siis tuli mõte, et Ilves! Muide, staar ise soovis olla Ilves, kellel on kihvad ehk siis selline Ilves, kes on äge, ent veidi ka kuri ja mitte liiga nunnu.“

SATURN

Saturni kostüüm on uhke, müstiline ja küütlev. „Tõtt-öelda oligi see osaleja minu jaoks esialgu müsteerium,“ tunnistab Liisi. Saturni pea on valmistatud hiiglaslikust jõulumunast. 

„Maskis laulja“ teine hooaeg Mart Sanderi juhtimisel alustab TV3s pühapäeval kell 19.30.

Vaata ka “Duubli” intervjuud Kristjan Jõekalda ja Brigitte Susanne Hundiga.

Kommentaarid puuduvad