Tennisestaarid säravad sel nädalal Viinis

uudised.ee

Maailma tennise edetabeli kümnest parimast mehest kuus katsuvad sel nädalal õnne ATP 500 Viini Erste Bank Open turniiril, mis kestab Austria pealinnas pühapäevani. 

Novak Djokovic, kes on hetkel meeste üksikmängu edetabeli esimene, iseloomustas seda turniiri nii: “Ma arvan, et kui see pole ATP 500 ajaloo kõige raskem, siis kindlasti üks raskeim üritus, millel olen osalenud. Matšide tase saab olema väga kõrge esimesest voorust peale.”

Lisaks Novak Djokovicile on Erste Bank Open turniiril veel osalejaid maailma kümne parima seast nagu meistritiitlit kaitsev austerlane Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedjev, Andrei Rubljov ja Diego Schwartzman.

Viini tiitli nimel võitlevad ka Gael Monfils, Denis Shapovalov, Karen Hatšanov, Stan Wawrinka, Grigor Dimitrov, Felix Auger-Aliassime, Kei Nishikori ja 2018. aasta tšempion Kevin Anderson.

Kaheksa asetuseta mängijat on jõudnud ka Grand Slami või ATP Masters 1000 finaali.

Djokovic oli üllatunud kui nägi, et peab esimeses voorus vastamisi minema kaasmaalase Filip Krajinoviciga. Dominic Thiemile anti avaringis keeruline vastane Kei Nishikori.

Seda turniiri on Viinis peetud aastast 1974. Esimeseks võitjaks tuli Leedu päritolu Vitas Gerulaitis. Ameeriklane Brian Gottfried on võitnud enim kordi (1977, 1980, 1982, 1983). Djokovicile ei olnud vastest 2007. aastal. Ta on Viinis tagasi pärast 13-aastast pausi.

Turniiri auhinnafond on 1,55 miljonit eurot. Meeste võitja saab 105 000, finalistid 85 000 ja poolfinalistid 61 000 eurot.

ATP 500 Viini Erste Bank Open turniiri kannavad sel nädalal üle telekanal TV3 Sport ja voogedastusteenus Go3. Kõik ülekanded nädala keskel algavad 15.00. Reedeseid, laupäevaseid ja pühapäevaseid finaale näeb eksklusiivselt Go3-st.

Kommentaarid puuduvad