Ukraina poksi superstaar üritab alistada Briti veterani 

uudised.ee

Ukrainlane Oleksandr Ussõk võitis poolraskekaalus kõik, mis võita andis ja jahib nüüd raskekaalu tiitleid. Sel teel takistab teda inglane Derek Chisora, kellega tal tuleb vastamisi minna Londoni O2 staadionil sel nädalavahetusel.

Seda intrigeerivat matši kannab laupäeva õhtul üle telekanal TV3 Sport 2 ja voogedastusteenus Go3. Ülekanne algab 20.00, enne põhiduelli näeb mitut eelmatši. Ussõki ja  Chisora lahing algab orienteeruvalt 1.00.

33-aastasele ja 191cm ukrainlasele polnud poolraskekaalus (kuni 90,8kg) vastast. Ussõk oli poolraskekaalu ajaloos esimene, kes hoidis korraga kõigi nelja suurima poksiorganisatsiooni maailmameistrivööd. 

Ussõk domineeris poolraskekaalu 17 võituga 17 matšist, kuid on vaid korra võidelnud raskekaalus (üle 90,8 kg). Eduka amatöörkarjääri vältel sai ta 15 korral ka kaotust tunda, kuid viimane kaotus oli nii vastuoluline, et väidetavalt ei usu isegi tema vastane oma võitu.

2018. aastal võitis Ussõk kõrgetasemelise World Boxing Super Series turniiri. Poolfinaalis alistas ta raskes matšis Läti au ja uhkuse Mairis Briedise. Amatöörina võitis Ussõk kuldmedali 2011. aasta maailmameistrivõistlustel ja 2012. aasta Olümpial. 

Zimbabwes sündinud 36-aastase ja 188cm pika Derek Chisora hiilgeajad on minevikus, kuid viimasel ajal on ta võitnud kolm matši järjest. Inglase karjääri üks suurimaid saavutusi on 2012. aasta matš ukrainlase Vitali Klõtškoga, kus ta pidas vastu kõik 12 raundi ning kaotas alles kohtunike otsusega.

Varem on Chisora olnud Euroopa, Suurbritannia ja Briti Rahvaste Ühenduse raskekaalu meister. Tema kontol on 32 võitu (23 nokaudiga) ja 9 kaotust.

Kommentaarid puuduvad