Raieste koduklubi mängib täna Euroliigas Žalgirisega

uudised.ee

Korvpalli Euroliiga 14. voorus näeme Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia ja Kaunase Žalgirise vastasseisu. Omavahel lähevad vastamisi ka lätlased Barcelona ja Himki ridadest.

Teisipäeval üritavad Vitoria Baskonia korvpallurid (6 võitu, 6 kaotust) alistada Kaunases Žalgirise (6 võitu, 7 kaotust). Baskonia on edetabelis 10. ja Žalgiris 11. kohal. Baskonia ääremängija Sander Raieste saab Euroliigas harva mänguaega, kuigi Hispaania meistriliigas pääses ta läinud nädalal teist vooru järjest platsile ja kogus seal ka ühe punkti. Euroliigas on ta osalenud viies mängus keskmiselt viis minutit, kuid pole veel punktiarvet avanud.

Baskonia tagamängija Arturs Kurucs Lätist on sel hooajal vahele jätnud vaid ühe Euroliiga mängu, kuid platsil veedab keskmiselt viis minutit ja toob keskmiselt 0,4 punkti. Baskonia ridades on ka leedukad Rokas Giedraitis ja Tadas Sedekerskis.

Kolmapäeval näeme Läti korvpallurite omavahelist jõukatsumist, kui kohtuvad Barcelona ja Moskva regiooni Himki klubi.

Barcelona (10 võitu, 3 kaotust) ääremängija Rolands Šmitsi näitajad on viimasel ajal langustrendis. Viimasest viiest mängust on ta keskmiselt toonud vaid 3,8 punkti. Siiski on ta Barcelona ridades oluline mängija. Keskmiselt viskab ta 6,8 punkti, võtab 3,5 lauapalli ja kogub 8,5 punktise efektiivsusnäitaja. Kaugusest ründab ta jätkuvalt hästi: kahepunktitsoonist tabab 73,7% ja kolmeseid 53,3% täpsusega.

Levisid kuulujutud, et Janis Timma võidakse vallandada Rimas Kurtinaitise juhendatavast Moskva regiooni Himkist (2 võitu, 11 kaotust). Praeguseks on need jutud vaibunud. Lätlane mängib sel hooajal kehvemini kui eelmisel, kuid kogub siiski keskmiselt 8,3 punkti, võtab 2,9 lauapalli ja omab 7,4 punktist efektiivsusnäitajat. Himki viskava tagamängija Dairis Bertansi arvele on jäänud keskmiselt 5,3 punkti ja 1,5 efektiivsusnäitaja.

Hiljuti tuli Kurtinaitisele appi serblane Aleksandr Trifunovic, kes varem on treeninud ka Kaunase Žalgirist.

Villeurbanne’i ASVEL (3 võitu, 9 kaotust) võõrustab kolmapäeval Tel Avivi Maccabi klubi (5 võitu, 8 kaotust). ASVELi ridades mängiv lätlane Rihards Lomažs pole viimasel ajal vigastuse tõttu mänginud, tema keskmine punktisaak on 3,5. ASVEL on tabelis 17. kohal ja Maccabi 13.

Telekanalid TV3 Sport ja TV3 Sport 2 ning voogedastusteenus Go3 kannavad teisipäevast kolmapäevani üle kolm Euroliiga mängu.

Ülekannete ajakava:

15. detsember

19:45 Žalgiris - Baskonia (TV3 Sport, Go3);

16. detsember

19:45 Barcelona - Khimki (TV3 Sport 2, Go3);

21:30 ASVEL - Maccabi (Go3, alates 22.00-st TV3 Sport 2).

Kommentaarid puuduvad