Kolmapäeval kohtuvad Euroliigas Müncheni Bayern ja Barcelona

uudised.ee

Müncheni Bayerni korvpallurid üritavad Barcelonale kinkida kolmanda järjestikuse kaotuse Euroliigas.

Need meeskonnad kohtuvad kolmapäeval Saksamaal. Barcelona (11 võitu, 5 kaotust) on hetkel kaotanud kaks mängu järjest. Šarūnas Jasikevičiuse juhitav meeskond on tabelis teisel kohal 11 võiduga 16 mängust. Sama tulemus on ka Madridi Realil, aga Barcelonal on parem punktide suhe.

Bayern (10 võitu ja 6 kaotust) on viimasest kolmest duellist võitnud vaid ühe, kuid püsib siiski neljandal kohal. Barcelona ääremängija Rolands Šmits üritab kindlasti paremat kui viimases mängus Istanbuli Anadolu Efesi vastu, kus ta efektiivsusnäitaja oli kaks.

Keskmiselt viskab Šmits 6,5 punkti ja võtab 3,4 lauapalli. Kahepunktiviskeid tabab ta jätkuvalt hästi, 68,2% täpsusega. Kaugemalt viskab ta harvemini, kuid siiski täpselt – 52,4%.

Rimas Kurtinaitise juhendatav Moskva regiooni Himki (2 võitu, 14 kaotust) pole endiselt suutnud tabeli lõpust kõrgemale tõusta. Janis Timma ja Dairis Bertansi kodumeeskond on kaotanud juba seitse mängu järjest. Himki võõrustab teisipäeval Piraeuse Olympiacost (7 võitu, 8 kaotust). Ka kreeka meeskond pole viimasel ajal säranud – nad on kaotanud kolm matši järjest ja langenud 11. kohale. Timma tulemus mängu kohta on keskmiselt 7,7 punkti ja 6,9 efektiivsusnäitaja, Bertansil 5,4 punkti ja 2,6 efektiivsusnäitaja.

Turniiri liider Moskva CSKA (13 võitu, 3 kaotust) mängib kolmapäeval Milanos Armani (9 võitu, 6 kaotust) vastu. CSKA on võitnud 11 mängu järjest, Itaalia meeskond on tabelis seitsmendal kohal.

CSKA tagamängija Janis Strelnieks Lätist ei saanud viimases kohtumises Villeurbanne’i Asveli vastu mänguaega. Keskmiselt toob ta 4,8 punkti.

Kaunase Žalgiris on võitnud järjest neli mängu ja üritab kindlasti samamoodi jätkata teisipäeval Berliinis ALBA (6 võitu, 9 kaotust) vastu. Saksa meeskond on kaotanud kaks viimast kohtumist ning asub tabelis 13. kohal, leedukad on seal kaheksandad. ALBA peab hakkama saama peatreener Aito Garcia Reneses’ita, kellel diagnoositi koroonaviirus.

Telekanalid TV3 Sport ja TV3 Sport 2 ning voogedastusteenus Go3 kannavad teisipäeval ja kolmapäeval üle viis Euroliiga mängu.

Ülekannete ajakava:

29. detsember

18:45 Khimki - Olympiacos (TV3 Sport, Go3),

20:45 ALBA - Žalgiris (TV3 Sport, Go3),

20:30 Maccabi - Zenit (Go3);

30. detsember

20:15 Bayern - Barcelona (TV3 Sport 2, Go3),

21.30 Armani - CSKA (Go3, alates 22.30 TV3 Sport 2).

Kommentaarid puuduvad